225 KIZ ÇOCUĞU, TARLADAN OKULA TRANSFER OLDU

225 KIZ ÇOCUĞU, TARLADAN OKULA TRANSFER OLDU

Şanlıurfa’da Mevsimlik İşçiler Derneği ve Şanlıurfa Belediyesi’nin ortak çabalarıyla hayata geçirilen “Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı Projesi” kapsamında 225 kız çocuğu daha okula döndü.

 

Güneydoğu’da kız çocuklarının okullaştırılmasına dönük faaliyetler giderek artıyor. Proje ile eğitim yaşı geçmiş öğrencilerin istihdamı veya çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen kız çocuklarının eğitimlerine devam edebilmeleri anaçlanıyor. “Şimdi Ailemizin Desteği ile Okuma Zamanı Projesi”, “Özellikle kız çocuklarının okullaşmasının arttırılması Hibe Programı” Şanlıurfa Belediyesi ve Mevsimlik Tarım İşçileri Derneği ortaklığında yürütülüyor. Projenin toplam bütçesi 108 bin euro olarak gerçekleşti. Finansmanın 10 bin euroluk kısmı Şanlıurfa Belediyesi’nin eş mali katkısı olarak projeye aktarıldı.

Proje ile özellikle kenar mahallelerde bulunan 334 aileye eğitim konusunda bilinçlendirme eğitimleri verildi. 8 ay boyunca 150 kız çocuğuna haftanın 5 günü ücretsiz Türkçe, matematik ve fen bilgisi dersleri verildi. Bu esnada ortaöğretime kayıt yaptıran 75 kız çocuğuna kırtasiye ve okul ihtiyaçları yardımı yapıldı. Son olarak yaşı eğitim çağını geçen 50 kız çocuğuna ise istihdama yönelik mesleki eğitim kursları verildi.

Projenin kapanış toplantısında konuşan Belediye Başkan yardımcısı Fevzi Yücetepe, "Bu çorba evlerinde bu çocuklara verilen eğitimde özellikle halk eğitim merkezi öğretmenlerinin emeği büyük. Urfa’da bu konu önemli." dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR