Karahan`dan Gazi Ziyareti

Karahan`dan Gazi Ziyareti

Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİB PA) Türk Grubu Başkanı, AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi, Şanlıurfa milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Birecik’te ikamet eden Kore Gazisi 83 yaşındaki Hüseyin Karakurt’u evinde ziyaret etti.

Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu Birecik İlçe Kongresinin ardından beraberindekilerle Kore gazisi Hüseyin Karakurt’u evinde ziyaret ederek bir süre görüştü. Karakurt’un Kore Savaşıyla ilgili anılarını dinleyen Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, gazilerin, bu ülkenin bugünleri ve yarınlarını kurmak adına ödediği bedelin asla ödenemeyeceğini, en şerefli makamlardan olan gaziliğin şerefini taşıyan gazilerimize AK parti hükümeti tarafından her türlü desteğin verilmeye devam edeceğini belirtti. Doç. Dr. Karahan Uslu, bu ülkenin gazilerine sahip çıkmanın onurunu yaşadıklarını belirtirken, gaziliğin ve şehitliğin tanımını, kendilerine ve ailelere sunulan hizmet ve imkanların sınırının yeni düzenlemelerle genişletileceğinin de altını çizdi. Gazilere duyulan hürmet ve bağlılığın sonsuz olduğunu vurguladı.

Gaziye gerçekleştirilen ziyaretin ardından Birecik İlçe Şehir Merkezi girişinde Salavat Yokuşu üzerinde hizmet veren GAP Fıstıkçılar Sitesine giderek GAP Fıstıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Üzümcüoğlu’nu ziyaret eden Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Üzümcüoğlu ve fıstık üreticileri ile buluşarak sektörün ihtiyaçlarını dinledi ve Birecik’in önemli tarımsal üretim unsurlarından olan fıstıkçılığın il genelinde geliştirilebilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Üzümcüoğlu ve fıstık üretimi yapan çiftçilerin ihtiyaçlarını dinledi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR