TARIMDA DEHŞET GELİŞME

TARIMDA DEHŞET GELİŞME

 

Şanlıurfa Merkez başta olmak üzere tüm ilçelere bağlı Köylerde köylü arasında Yaprak Biti olarak nitelendirilen illet Tarımda dehşet verici gelişmelerin habercisi olarak gösteriliyor..

Yaprak bitimi ilk olarak Siverek Bölgesinde ağırlıklı olarak hissedilmişti. Yaklaşık 1 hafta önce Güneydoğu’ya bu konuda bilgi veren Siverek DP İlçe Başkanı ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanı olan Ahmet Bucak, “Tarım İl müdürlüğü ve konuyla ilgili tüm birimler alarama geçirilmeli. Hiçbir bölgede kimse mahsülünü kaldıramaz. Bölgede Tarım adına büyük olumsuzluklar söz konusu”demişti.

Meydana gelen bu gelişmenin en büyük nedenleri arasında çiftçinin bilinçsiz ilaçlama yapmasının etkili olduğu belirtiliyor. Ancak yetkililerin daha önceki tüm uyarılarına rağmen Anız yakma Bölgede alışkanlık haline gelmişti. Yakılan her anız sonrası Eko Dengenin bozulmasına neden oluyor ve bilinmeyen yabancı hayvan türü ortaya çıkıyordu.

Harran Ovasında incelemelerde bulunan eski Ticaret Borsası Başkanı Abdülkadir Binici güneydoğutv.com internet sitesine yaptığı özel açıklamada, “Tarım alarm veriyor. Her yıl binlerce ton buğday ve arpayı Şanlıurfa dışına pazarlıyoruz. Sümbül oluşmuş ama ortada dane kalmamış. Geçen hafta uğradığım bir Köyde buğdayın yüzde 10’u yok olmuştu. Bugünkü incelemelerimde baktımki yüzde 30’u yok olmuş. Böylesine büyük bir olumsuzluk söz konusu iken herkesin bu konuda duyarsız kaldığını görmek beni üzüyor. Bu konuya Güneydoğu Medya Grubu olarak en üst düzeyde gerekli tepkiyi koyarak hem çiftçiyi, hem yetkilileri uyarmanız gerekiyor. Bölge büyük bir tehlike ile karşı karşıya”dedi.

Şu ana kadar yetkililerin bu konuyla ilgili gerekli uyarıcı açıklama yapmaması da dikkat çekici.

Bu konuyla ilgili olarak da Vali Nuri Okutan’ın devreye girmesi ve mevcut mahsulun kurtarılmasıyla ilgili nelerin yapılabileceğinin çiftçiye bir an önce anlatılması gerekiyor.

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR