Helikopter destekli KCK operasyonu

Helikopter destekli KCK operasyonu

PKK`nın şehir yapılanması KCK soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilen 35 kişiden içlerinde eski milletvekili Fatma Kurtulan`ında bulunduğu 31 kişi tutuklandı. 4 kişi ise serbest bırakıldı. Bu arada bu sabah İstanbul Maltepe`de helikopter destekli KCK operasyonu başlatıldı. Polis, eş zamanlı bir çok adrese baskın yaptı. Operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

HELİKOPTER DESTEKLİ OPERASYON

 

Maltepe Gülsuyu`nda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube müdürlüğü tarafından operasyon düzenleniyor. Helikopter ve çevik kuvvet polisinin destek verdiği operasyonun KCK`ya yönelik düzenlendiği öğrenildi. Sabah saatlerinde başlatılan operasyonda, eşzamanlı olarak bir çok adrese baskın yapıldı.

Operasyonda, araç yakma, kundaklama, molotof atma gibi eylemlere karıştığı belirtilen 8 kişi gözaltına alındı.

FATMA KURTALAN`IN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 31 KİŞİ TUTUKLANDI

 

KCK Soruşturması kapsamında mahkemeye sevkedilen 35 kişiden aralarında eski milletvekili Fatma Kurtulan ve eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın da aralarında bulunduğu 31`i tutuklandı. 4 kişi ise serbest bırakıldı

 

Terör örgütü PKK`nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK`ya yönelik 17 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınmış ve dün sabah saatlerinde Beşiktaş`ta bulunan İstanbul Adliyesi`ne getirilmişlerdi. 38 kişinin savcılık sorguları tamamlanarak aralarında eski milletvekili Fatma Kurtulan`ın da bulunduğu 35 kişi tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edilmiş, 3 kişi serbest bırakılmıştı. Mahkeme 31 kişiyi tutukladı.

 

eski DEHAP Genel Başkanı Tuncer Bakırhan`ın da aralarında bulunduğu 31`i tutuklandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR