VALİ GÜVENÇ?İN GİRİŞİMLERİYLE TAKIMA 65 BİN TL?LİK DESTEK

VALİ GÜVENÇ?İN GİRİŞİMLERİYLE TAKIMA 65 BİN TL?LİK DESTEK

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç,  Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol takımının antrenmanına giderek, burada sporcularla görüştü.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen antrenmanı takip eden Vali Celalettin Güvenç’e, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Çevre ve Şehircilik Müdürü Can Hallaç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Akbıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İletmiş ile İşadamı Mehmet Çavuş eşlik etti.

Hafta sonu Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda mücadele edecek olan Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol takımının oldukça çekişmeli geçen antrenmanını izleyen Vali Celalettin Güvenç, antrenmanın sonunda sporcuları tebrik etti.

Sporcularla sohbet eden Vali Güvenç’e, takımın durumu ve yaşadıkları ekonomik sıkıntılarla ilgili Kulüp Başkanı Veysi Fırat bilgi verdi. Kurulduğu günden bu yana Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni temsil eden tek Süper Lig takımı olduklarını anlatan Veysi Fırat, kulüp olarak bir gelirlerinin olmamasından dolayı ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Fırat, takımda yabancı oyuncuların da olduğunu ve aylık 20 bin TL’lik masraflarının bulunduğunu ifade etti. 60 bin TL’lik birikmiş borçlarının olduğunu Vali Güvenç’e aktaran Fırat, sponsor bulmaları halinde bunu aşabileceklerini bildirdi. Vali Güvenç’in federasyondan herhangi bir gelirlerinin olup olmadığı sorması üzerine Fırat, deplasman giderlerinin 5 bin TL olduğunu bunun 2 veya 3 bin TL’lik kısmının federasyonları tarafından karşılandığını belirtti. Vali Celalettin Güvenç, geçtiğimiz 2 deplasman maçının giderlerini İl Özel İdaresi tarafından karşılanan takımın bu hafta yapacağı Antalya Büyükşehir Belediyesi maçının deplasman giderlerini de kendilerinin karşılayacağını söyledi. Daha sonra antrenmanı takip eden işadamları ve sivil toplum kuruluşlarından destek isteyen Vali Güvenç’in bu talebi üzerine kulübe 65 bin 500 TL’lik destek sağlandı. Antrenman sonrasında yaptığı görüşme sonunda toplanan paraların makbuz karşılığında teslim edilmesini isteyen Vali Güvenç, Veysi Fırat’tan yapılan yardımlarla ilgili bilançoların da kamuoyuna yansıtılmasını istedi. Basketbolculardan yapılan yardımlarla birlikte daha iyi motive olarak başarılı olmalarını beklediklerini söyleyen Vali Güvenç, 10 takımın mücadele ettiği Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde ilk 5’e girerek, Avrupa Kupalarında mücadele etmelerini istedi. Vali Güvenç, daha sonra Atatürk Spor Salonunda antrenman yapan Güreşçileri ziyaret ederek, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve Gençlik Spor Güreş Kulübü Antrenörü Tahir Özgeliş’ten bilgi aldı. Gençlik Spor Kulübü ile Güreş İstisas Spor Kulüplerinin 40 sporcusunun antrenman yaptığı salonda, güreşçi gençlerle görüşen Vali Güvenç, gençlerin kendilerinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Türkiye Yıldızlar ve Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonasına hazırlanan gençlere doktorlarla yapılacak görüşmeler sonucunda uygun görülmesi halinde vitamin desteği sağlayabileceklerini söyleyen Vali Güvenç, gençlerden spora önem vermelerini istedi. Vali Celalettin Güvenç, gençlerin beslenme, uyku, disiplinli hayat ve çok çalışmaları gerektiğini ifade ederek, bunların yapılması halinde başarıyı yakalayabileceklerini belirtti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR