15 GÜNLÜK BEBEK SAĞLIK OCAĞI BAHÇESİNE BIRAKILDI

15 GÜNLÜK BEBEK SAĞLIK OCAĞI BAHÇESİNE BIRAKILDI

Şanlıurfa`da bir sağlık ocağı bahçesine bırakılan 15 günlük erkek bebek, Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde tedavi altına alındı.
Şanlıurfa`da Remziye Erseven Sağlık Ocağı`na sabah saatlerinde 15 günlük olduğu tespit edilen bir erkek bebek bırakıldı. Sağlık personelleri tarafından bulunan bebek, sağlık ocağında ilk tedavisi yapıldı. Sağlık görevlileri durumu polise bildirdi. Polis ekipleri 15 günlük bebeği ambulansla Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ne götürdü. Hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım servisine alınan bebeğin, solunum bozukluğu ve sıvı yetmezliği eksiği olduğu tespit edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Saygı, bebeğin sağlık durumun iyi olduğunu belirterek, "Sağlık ocağının bahçesinde terk edilmiş halde kundakta bir bebek bulundu. Sağlık görevlileri polis ekiplerine ve112 ekiplerine haber verdi. Polis, bebeği ambulans ile hastanemize getirdi. Bebeğin yapılan ilk müdahalesinde, beslenmesinin yetersiz olduğu ve solunum sorunu  yaşandığı tespit edildi. Bu nedenle Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi`nde küvezde tedavi altına alındı. Hastanın ilk tedavisi şuan itibariyle yoğun bakım ünitemizde gerçekleştirilmiş durumda. Bebeğin şuan ki ağırlığı 3 kilo 450 gram. Bebeğin şuan ki ağırlığı kaç günlük olduğu veya neyi ifade ediyor bunu bilmek çok mümkün değil. Çünkü bebeğin kaç günlük olduğunu göz kararı anlayabiliriz. Bebeğin 15-20 günlük civarı olduğunu tahmin ediyoruz. Tabi bebeğin kaç günlük olduğunu da tam bilmiyoruz. 20 günlük olduğunu tahmin ediyoruz. Bundan sonraki süreçte Emniyet
teşkilatı, aileyi bulmak için olayı araştırıyor. Ayrıca bizde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü`ne de konuyu intikal ettik. Bebeğin tıbbı tedavisi bittikten sonra Sosyal Hizmetler Kurumu`na verilecek" dedi.
Bu arada, bebeğin kimler tarafından bırakıldığı ve anne ile babasının bulunması için polis çalışma başlattı. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR