Savcı görevden alındı

Savcı görevden alındı

KCK soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından soruşturmadan alındı.

Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş`inde aralarında bulunduğu 5 MİT görevlisini şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırmıştı. 5 ismin ifadeye gelmemesi üzerine Sarıkaya, Fidan`ın talimatla ifadesi alınması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`na yazı yazmıştı.

Savcı Sarıkaya, nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi`ne başvurarak eski Müsteşar Emre Taner`in de aralarında bulunduğu 4 isim hakkında yakalama kararı çıkartmıştı. Soruşturmayı yürüten Sarıkaya, Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından dosyadan el çektirildi.

Başsavcı Vekili Seçen, Sarıkaya ile beraber soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar`ın ise görevine devam etmesini kararlaştırdı. Seçen, Bayraktar`a yardımcı olmaları için ayrıca Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları Adem Özcan ve İsmail Işık`ı da KCK soruşturmasında görevlendirdi.


SAVCI SARIKAYA: "BİZ GÖREVİMİZİ YAPTIK. KARAR BAŞSAVCININ TAKDİRİ"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen tarafından görevinden alınan savcı Sadrettin Sarıkaya, "Yapacak bir şey yok. Karar Başsavcının takdiri. Biz görevimizi yaptık. Kararı bugün öğrendim" dedi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR