İNSANLIĞA SIĞMAYAN GÖRÜNTÜLER(+15)

İNSANLIĞA SIĞMAYAN GÖRÜNTÜLER(+15)

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde köpek katliamı yaşandı. İlçeye bağlı Kocaali-Dağören köylerine yakın bir araziye zehirlenerek ölüme terk edilen 200 köpek gözler önünde can çekişerek öldü.
Suruç ilçesinde gece saat 01.30 sıralarında gelen bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Kocaali-Dağören köyleri arasında Şanlıurfa`da zehirlenerek Suruç ilçesine getirilip yola atıldığı iddia edilen 200`e yakın köpeğin can çekiştiğini gördü. Gece geç saatlerinde Veteriner hekim, sağlıkçı, zabıta ve jandarmadan oluşan bir ekip olaya hemen müdahale etti. Veteriner hekimin kontrol ettiği köpeklerin zehirlendiği ortaya çıktı.
Kayıtlı barınak köpekleri olduğu anlaşılan köpekler, bilinmeyen bir nedenle ilk olarak zehirlenmiş ardından ise Şanlıurfa`ya 40 kilometre uzaktaki Suruç ilçesinde Dağören köyü yakınlarında ölüme terk edilmişti. Oluşturulan ekip, zehirlenen köpeklerin kulaklarında bir köpek barınağına ait olduğu iddia edilen seri numaraları gördü. Sayıları 200`e yakın köpeğin kimler tarafından öldürüldüğü ve bir köyün yakınına ölüme terk edilmiş olarak bırakıldığı bilinmiyor. Köyün adeta köpek mezarlığına döndüğü görüldü.

Suruç Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, olay yerine intikal ettiğinde 60 köpeğin zehrin etkisi ile can verdiğini bunlar arasında 4 köpeğin ise köy yoluna çıktığını ancak yoldan geçen araçlar tarafından ezilerek katledildiğini belirtti. Oluşturulan ekip incelemeler yaparken, Suruç Belediyesi tarafından kazılan büyük bir çukura köpekler kireçlenerek gömüldü. Belediye ekiplerinin çalışmaları sabah saat 04.00`e kadar sürdü.
Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. (İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR