23 Nisan Kutlu olsun

23 Nisan Kutlu olsun

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın 90`ıncı yıl dönümü dolayısıyla bugün resmi daireler, özel kuruluşlar, askeri birlik, kurum ve karargahlar Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle donatılacak.

Kutlamalar, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyetin, Anıtkabir`e çelenk koymasıyla başladı.

Ulus Atatürk, Sıhhiye Zafer ve Atatürk Orman Çiftliği`ndeki Atatürk anıtlarına da çelenk konulmasının ardından kutlama coşkusu, 19 Mayıs Stadyumu`na taşınacak.

Resmi kutlama programının yanı sıra bazı üniversite, belediye ve sivil toplum örgütleri de düzenleyecekleri etkinliklerle Atatürk`ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı kutlayacak.

Türk Hava Kurumu, İstanbul, Ankara, Antalya, Muş, Aydın, Manisa, Denizli, Bursa ve Karadeniz Ereğli`de düzenleyeceği motorlu yamaç paraşütü, paraşüt, radyo kontrollü model uçak gösterileri ve halk uçuşlarıyla 23 Nisan coşkusuna ortak olacak.

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu da 23 Nisan kutlamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu`nda konser verecek. Vehbi Koç ve Ankara Araştırmaları Merkezi (VEKAM), 23 Nisan Cuma Günü İstanbul ve Eskişehir`den gelecek öğrencilere Anıtkabir ve Birinci Meclis binasını gezdirecek.

Serebral Palsili Çocuklar Derneği, 23 Nisan günü ve hafta boyunca bazı etkinlikler düzenleyecek. Başkent Üniversitesi tarafından da "5. Geleneksel 23 Nisan Transplantasyonlu Çocuklar Balosu" 24 Nisan Cumartesi günü üniversitenin Bağlıca kampüsünde yapılacak.

23 Nisan korteji

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin kuruluşunun 90`ıncı yılı dönümünü başkent caddelerinde kutlayacak. Belediyenin kutlamaları, 24 Nisan Cumartesi günü, masal ve çizgi film kahramanlarından oluşan araçların yer aldığı kortejin geçişiyle başlayacak. Altınpark`tan başlayacak kortej Kızılay`da son bulacak.

Kortejin geçişi sırasında çocuklara binlerce top dağıtılacak. Kortejin ardından, Kızılay`da Ferhat Göçer ve Gülşen, konser verecek. Kutlamalar çerçevesinde yapılacak havai fişek gösterileriyle Kızılay meydanı ışıl ışıl olacak.

TBMM`de de özel gündem

TBMM Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında özel gündemle toplanacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM`nin açılışının 90. yıldönümü dolayısıyla yapılacak kutlamalar Meclis bahçesindeki Atatürk Anıtı`na çelenk konulmasıyla başlayacak.

Anıtkabir ve Birinci Meclis binasındaki törenlerin ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Meclis`te kutlamaları kabul edecek.

TBMM Genel Kurulu, saat 14.00`te özel gündemle toplanacak. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin`in açış konuşmasının ardından TBMM`de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşma yapılacak.

Bu kapsamda, Mecliste grubu bulunan partiler adına AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşacak.

TBMM`de temsil edilen DSP`den İstanbul Milletvekili Hasan Macit, DP`den Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Türkiye Partisi`nden ise Genel Başkanı adına Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk konuşma yapacak. Mecliste akşam resepsiyon verilecek.

Bu arada, Birinci Meclis binasındaki anma töreninde 23 Nisan 1920`de Büyük Millet Meclisi`nin en yaşlı üyesi sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey`in yaptığı konuşma seslendirilecek.

Ardından TBMM Başkanı Şahin bir konuşma yapacak ve özel defteri imzalayacak. Ankara Kulübü Derneği Seğmenlerinin gösterisiyle tören sona erecek.

Siyasilerden mesajlar...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, her ülkenin olduğu gibi Türkiye`nin de kendi içinde sorunları olduğunu, çeşitli sorunlarla bağlantılı bazı tartışmaların, siyasi çekişmelerin yaşanmasının da tabii karşılanması gerektiğini ifade ederek, "Önemli olan sağduyunun korunması, herkesin birbirini anlaması ve düşüncesine saygı göstermesi, tartışmaların tahriklere kapılmadan, olgunluk içerisinde yürütülmesidir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur. Bugün aynı milli mutabakatla milletçe, 90. açılış yıldönümünü kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, daha da güçlenen cumhuriyetimizle, geleceğe güvenle bakıyoruz" dedi.(İHA)



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR