ŞANLIURFADA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

ŞANLIURFADA 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri sabah saatlerinde Valilik önünde Atatürk Anıtına Çelenklerin konulmasıyla başladı.  

 

Saygı  duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla son bulan çelenk koyma programının ardından Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan koltuğunu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle temsili olarak Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu’ndan Damla Yıldırımoğlu’na bıraktı.  

 

Okul arkadaşları Yusuf Deniz ve Fatma Nur Yakışık ile öğretmenleri ile birlikte Vali Nuri Okutan’ın makamına gelen Damla Yıldırımoğlu Vali Okutan’a çiçek verdi. Koltuğunu Damla Yıldırımoğlu’na teslim eden Vali Okutan yeni valiye kalem ve kitap hediye etti.  

 

Vali Okutan’ın koltuğuna oturan Damla Yıldırımoğlu ise burada ilk açıklamasını gazetecilere yaptı. Şanlıurfa ilinin sorunlarını çözmek için gayret sarf edeceklerini belirten Temsili Vali Damla Yıldırımoğlu, Şanlıurfa’nın en büyük sorunu olarak eğitime işaret etti. Eğitime ve eğitimde de okul öncesi eğitime daha fazla önem vereceklerini belirten Damla Yıldırımoğlu, Vali Okutan’ın da takdirini kazandı.  

 

Nuri Okutan ise, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ecdadımızın büyük bir miras bıraktığını belirterek, bu mirası korunmasının önemine değindi. Çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Vali Nuri Okutan, ulusal egemenlik ve çocuk bayramını Şanlıurfa’da da coşkuyla kutlandığını söyledi.  

 

Daha sonra Vali Nuri Okutan genel törenin yapılacağı 11 Nisan Stadyumuna geçti. Burada Vali Nuri Okutan; Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul halkı selamladı. İl Milli Eğitim Müdür Hanifi Şahin günün anlam ve önemine ilişkin olarak yaptığı konuşmasının ardından tribünleri dolduran vatandaşlar okulların yaptığı gösteri ve yürüyüşü izledi.

 

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR