BAKAN YILDIZ`IN ŞANLIURFA ZİYARETİ (VİDEO)

BAKAN YILDIZ`IN ŞANLIURFA ZİYARETİ (VİDEO)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye`deki olaylardan dolayı Türkiye`ye sığınan general ve askerleri en iyi şekilde konuk edeceklerini söyledi.
Şanlıurfa`da İl Koordinasyon Değerlendirme Toplantısı`nın ardından AK Parti il Başkanlığı`nı ziyaret eden Bakan Yıldız, partililerle bir araya geldi. İl Koordinasyon Toplantısı hakkında bilgiler veren Bakan Yıldız, "Elektrik dağıtımı ve doğalgaz dağıtımıyla alakalı hususlarda, Türkiye bir değişim yaşıyor. Bu değişimi, hep beraber his ediyoruz. Şanlıurfa`mızda, bir kısım ilçelerinde, sulama pompajlarında, meskenlerde bazı problemlerin olduğunu gördük. Bugün geniş katılımlı, bütün ilgili ilişkili bütün
kurumlarımızla beraber buradaydık. Bizim Şanlıurfa`ya yaptığımız yatırım tabii ki devam edecek. Diyarbakır`a, Mardin`e, Batman`a, Şırnak`a, Siirt`e yaptığımız yatırımlar devam edecek. Biz gelişen, büyüyen ve ilerleyen Türkiye`nin, gelişmeyen, büyümeyen ve ilerlemeyen bir enerji sektörü oluşturamayız. Aynı paralelde bunlar büyümek zorunda, hatta enerji sektörü bir adım daha önde büyümek zorundaki bu büyümeleri karşılayabilsin" dedi.
Bakan Yıldız, Suriye`deki çatışmaların ardından Türkiye`ye sığınan generallerle ilgili soru üzerine, "Bu konuda Başbakanımızın ve Dışişleri Bakanımızın ve ilgili bütün bakanlıkların bu manada son derece dikkatle izlediklerini ben yakından şahidim. Generallerin burada konaklamalarıyla alakalı veya nerelerde kalacakları onlarla alakalı insani bir yardım içerisinde bulunuyoruz ve dikkatle takip ediyoruz" diye konuştu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR