Şanlıurfa`da Silah Kaçakçılarına Darbe

Şanlıurfa`da Silah Kaçakçılarına Darbe

Şanlıurfa`da uygulama yapan polis ekipleri, bir araçta 129 adet tüfek ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre olay, Akçakale yolu üzeri Firket Haneciler sitesi önünde meydana geldi. Polis ekipleri, yolda seyir halinde H.A ve B.K yönetimindeki biri pikap ve bir otomobili durdurdu. Araç sürücülerine araçta ne olduğunu soran ekipler, `bilmiyoruz` cevabını aldı. Durumdan şüphelenen polis ekipleri, pikap içerisinde bulunan çuvalları açarak içine baktı. Ekipler, çuval içinde 129 adet tüfeğe rastladı. Polis ekipleri bunun üzerine olay yerine çok sayıda takviye ekip çağırarak, söz konusu silah dolu  pikabı, otomobili ve iki şoförü Eyyübiye polis merkezine götürdü.

H.A ve B.K.nin verdikleri ifadede bir kişinin bu çuvalları Firket Haneciler sitesi önüne götürmesini, oradan ise bir kişinin gelip bu çuvalları alacağını söyledi. H.A ve B.K. polis merkezinde alınan ifadelerinin ardından 2521 sayısı kanun ile haklarında işlem yapılarak serbest bırakıldı.

Öte yandan, söz konusu 129 adet ruhsatsız kaçak silahların Konya`dan Akçakale`ye, oradan da Suriye`ye yasa dışı yollar ile götürüleceği öğrenildi. Kaçak silahlar, polis merkezinden polislerin taşımasıyla asayiş şube müdürlüğüne götürüldü.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR