Şanlıurfa`da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Şanlıurfa`da Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Şanlıurfa`da polis aracına düzenlenen ses bombalı saldırının ardından kent merkezinde olası yeni bir eyleme karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

Akşam saatlerine doğru Akabe rampası çıkışında seyir halinde olan trafik polislerine ses bombasının atılmasının ardından iki polis hafif şekilde yaralanmıştı. Bunun üzerine sıkı önlem alan polis ekipleri, kent merkezinde uygulama noktaları kurdu, 15-28 yaş arası gençlere yönelik kimlik kontrolü yaptı.

Akşam 21.00 sıralarında 155 polis hattını ankesörlü telefon ile arayan bir kişi bugün meydana gelen patlamayı gerçekleştiren şahısların yerini bildiğini söyledi. Bunun üzerine alarma geçen polis ekipleri, ihbarın yapıldığı Haşimiye Caddesi üzerinde bulunan Türk Telekom`a ait ankesörlü telefonun bulunduğu alana yoğunlaşarak çevrede arama başlattı. Çevrede ve alanda yapılan aramalar sonuçsuz kalınca ihbarın asılsız ya da korkudan bildirilmediği anlaşıldı. İhbarcı şahısın aradığı ankesörlü telefon yanında sivil polis ekipleri beklemede kaldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı tüm birimler, eylemi gerçekleştiren şahıs ya da şahısların yakalanması için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, meydana gelen patlamada yaralanan iki polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR