ŞANLIURFA`DA KORUMA KURULU TOPLANTI DÜZENLENDİ

ŞANLIURFA`DA KORUMA KURULU TOPLANTI DÜZENLENDİ

Şanlıurfa 

Şanlıurfa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü 20. toplantı gündemi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında gerçekleştirildi.

gündemi Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Celalettin Güvenç`in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, Koruma Kurulu Üyeleri, il özel idaresi KUDEB yetkilileri katıldı. Toplantıda Vali Güvenç`e sokak, cephe iyileştirme ve kültür adası projesi ile diğer projelerle ilgili yetkililer bilgi verdi. Daha sonra mimar ve sanat tarihçisi ile akademisyenlerden kentsel sit alanı, arkeolojik sit alanları ve projelerin gelişimi ile uygulamaları

yönünde bilgiler aktarılan Vali Güvenç, müdürlükte bulunan tarihi yapıları gezdi. Vali Güvenç müdürlüğün bulunduğu yapı hakkında genel bilgiler aldıktan sonra müdürlüğün etrafında bulunan esnafı ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Vali Güvenç, daha sonra il özel idaresi tarafından restorasyonu yapılan TBMM Milli Egemenlik Evi`nde incelemelerde bulundu. Vali Güvenç tarihi yapı hakkında yetkililerden bilgi aldıktan sonra evin yanında oturan bir aileyi ziyaret ederek, aileyle sohbet etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR