Şanlıurfa`da Nevruz Operasyonu

Şanlıurfa`da Nevruz Operasyonu

Şanlıurfa`nın Siverek ve Viranşehir ilçesinde meydana gelen olaylara karıştığı tespit edilen yaklaşık 200 kişinin yakalanması için bugün 2 ilçede operasyon düzenlendi.

Şanlıurfa’da Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle organize edilen gösterilerde polise taş ve molotof attığı tespit edilen 200 kişiden 18’i daha adli mercilere sevkedildi.

Abdullah Öcalan adına geçtiğimiz yıl 3-4 Nisan tarihleri arasında  Halfeti İlçesi Ömerli Köyü ve Karaotlak Mahallesi’nde  Barış ve Demokrasi Partisi ile Tutuklu Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri (TUHAD-DER) tarafından doğum günü kutlama törenleri gerçekleştirildi.

2012 yılında kent merkezinde düzenlenen etkinliklerde polise taş ve Molotof atıp yasa dışı söylem dile getirdiği tespit edilen toplam 200 kişi hakkında operasyon başlatıldı.

Sabah saat 06.00’da eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda  Viranşehir’de, Ş.A, A.M, F.Ş, Z.Ö, E.E, L.K, S.K, ile Siverek’te S.H, H.T, F.K, M.K, Ş.V.H, M.K, İ.H.A, E.A, M.İ, M.Z.A ve S.Y  olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda yasak yayın ile CD ve DVD’ye el konuldu. Şahıslar ifadelerinin ardından adli mercilere sevkedildi.


Şanlıurfa Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Kimlikleri tespit edilen 200 şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak , İlimiz ve İlçeleri’nde eş zamanlı operasyonlarımıza devam edilecektir” denildi



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR