Şanlıurfa İtfaiyesi`nden Nefes Kesen Tatbikat

Şanlıurfa İtfaiyesi`nden Nefes Kesen Tatbikat

Şanlıurfa`da, Belediye İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından, yangına müdahale, tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı. Tatbikattaki görüntüler, gerçeğini aratmadı. İtfaiye bahçesinden Yükselen dumanları gören bazı kişiler ise `110 Alo İtfaiye` hattını arayarak, "İtfaiye bahçesinde yangın var" ihbarında bulundu.

Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından kurum bahçesinde yangına müdahale, tahliye ve kurtarma tatbikatı yapıldı. İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı eğitim alan 53 itfaiye personelinin katıldığı tatbikat için her şey, gerçeğine uygun olarak sergilendi. İlk olarak bir otomobil yangını için ihbar alan ekipler, siren çalarak hızla olay yerine intikal etti. Ekipler, alev alev yanan otomobile müdahalede bulunup soğutma çalışması yaptı. Kısa sürede itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınan yangından sonra bu kez ekipler, bir trafik kazası ihbarı üzerine harekette geçti. Otomobil içerisinde sıkışan yaralıyı titizlik içerisinde kaza kırım araçlarının yardımıyla çıkartan ekipler, daire amirleri ve mesai arkadaşları tarafından alkışlandı.

İtfaiye ekiplerinin nefes kesen tatbikatında en çok ilgiyi bir bina üzerinde halatlar yardımıyla gerçekleştiren kurtarma anı oldu. Binadan inip tahliyeyi tamamlayan itfaiye erleri, son olarak halat üzerine Türk bayrağını açıp gösterilerine son verdi.

Oldukça başarılı geçen tatbikat sırasında gerçek bir yangın ihbarı gelmesi üzerine hazır bekleyen itfaiyeciler, olay yerine intikal etti. Bu sırada itfaiye bahçesinde Yükselen yoğun dumanları fark eden bazı vatandaşlar ise `110` hattını arayarak, "İtfaiye bahçesinde yangın var" ihbarında bulundu.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR