?Hekimlik vazifesi yapılamaz hale geldi?

?Hekimlik vazifesi yapılamaz hale geldi?

OSM Ortadoğu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. İbrahim Halil Baysal`ın açıklaması şöyle:

            Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde görevini ifa ederken menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Op. Dr. Ersin Aslan’a Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. Kutsal bir meslek olan hekimlik vazifesi yapılırken hekimin hasta yakını tarafından öldürülmesi nefretle kınanacak ve asla kabul edilmeyecek bir durumdur. Her gün yüzlerce sağlık çalışanı hayat kurtarayım derken, kendi hayatlarını ciddi tehlikelere attığını görmekteyiz.  Hekimlik vazifesi yapılamaz hale gelmiştir. Hasta ve hasta yakını şunu iyi bilmeli ki; sağlık çalışanı “önce zarar vermemek” için vazifeli olan, kimsenin düşmanı olmayan, ancak ve ancak hastanın acısını dindirmek için çalışan ve her türlü fedakarlığı gösteren sağlık emekçileridir.

            İvedilikle Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Valilikler ve Sağlık Müdürlükleri sağlık çalışanına yapılan şiddetle ilgili, çalışmalar başlatıp, ciddi cezaların alınması adına gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Halk bu noktada bilgilendirilmeli, görsel ve yazılı medyada şiddetin önlenmesi ile ilgili yayınlar başlatılmalıdır. Emniyet bütün hastanelerde gerekli tedbirleri almalıdır. Aksi taktirde, genel durumu kötü kritik vakalara hiçbir hekim müdahale etmeyecektir. Başka merkezlere sevkler artacak ve hastalar yollarda öleceklerdir.

            Herkesi insafa davet ediyoruz, insan sağlığı için çalışanın, sağlığını bozacak hareketler ancak sağlıksız bir toplumun oluşmasına neden olacaktır.

            Hekimlerin sıkıntılarını, problemlerini savunmakla görevli olan TTB merkez konseyi hekimin ve sağlık çalışanı için değil, ideolojik gerekçelerle hükümetle didişmektedir. Bugüne kadar sağlık çalışanına yapılan şiddetle ilgili bir çalışma başlatmadılar. Gerekli girişimlerde bulunmadılar. Ama ülkenin ekonomisi, siyaseti ve diğer hadiseleri ile alakalı gerekli-gereksiz açıklamalar yaptılar. Hükümet ile didişmeler başlayınca, Sağlık Bakanlığı bütün hekimleri aynı kefeye koyup aynı muameleyi gösterdi. Asli vazifesini yerine getirmeyen TTB merkez konseyi artık kaale alınmaz hale gelmiştir, hekimleri temsil etmekten uzak kalmıştır.

            Vefat eden arkadaşımıza tekrar Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.  Bu menfur saldırıların tekrar etmemesi için önce halkımızı, sonra ülkeyi idare eden iktidarı dikkatli olmaya ve sağlık çalışanına sahip çıkmaya davet ediyoruz.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR