YİNE DAYAK YİNE DOKTOR (VİDEO)

YİNE DAYAK YİNE DOKTOR (VİDEO)

Olay Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana geldi. İddiaya göre kalp krizi geçiren babası Ömer Çakallı’yı oğlu Murat Çakallı hastaneye getirdi. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından Ömer Çakallı tedavi altına alınarak müşehade altında alındı. Babasını muayene eden Kalp Cerrahı Ahmet Ceylan ile konuşan Murat Çakallı, babasını başka hastaneye götürmek istedi.

Kalp Cerrahı Ahmet Ceylan hastanın durumunun sevke uygun olmadığını ve hastayı götürmelerine müsaade edemeyeceklerini söyledi. Doktorun tüm ısrarına rağmen hastasını sevk ettirmek isteyen Murat Çakallı, son olarak Kalp Cerrahı Ahmet Ceylan’dan müsaade alamadı.Resmi prosedürler gereği hastasını doktor izni olmadan başka yere götüremeyen Murat Çakallı doktorla tartışmaya başladı. Tartışma sonrası doktora bağıran Murat Çakallı doktoru yumrukladı. Hasta yakının saldırısına uğrayan Kalp Cerrahı neye uğradığını şaşırdı. Hastanede bulunan hasta yakınlarının araya girmesi ile olay daha fazla büyümeden taraflar sakinleştirildi. Şiddete maruz kalan doktor durumu polise bildirerek kendisini yumruklayan Çakallı’dan şikayetçi oldu.

HER ŞEYE RAĞMEN HASTALARI MUAYENE ETTİ
Hastanede yaşanan şiddet olayının ardından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi olayla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Saldırıya uğrayan cerrahın görev arkadaşları ise yaptıkları açıklamada meslektaşlarının darp edilmesine rağmen hastalarını muayene etmeye devam ettiğini söylediler. Bu tür olayların şevklerini kıramayacağını ancak hizmet ettikleri halkın kendilerine sahip çıkması gerektiğini vurguladılar.

HASTANIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Şiddete maruz kalarak hasta yakını tarafından yumruklanan Kalp Cerrahı Ahmet Ceylan yaptığı açıklamada hastanın sağlık durumunun ambulansla taşınmasına uygun olmadığını söyledi. Ceylan açıklamalarında ‘’ Kalp krizi geçiren hasta yakını geldi doktor teyidi olmadan hastaneden götüremeyeceğini söyledim. Hasta yakını beni dinlemedi götüreceğini söyledi, daha sonra saldırıya geçerek bana yumruk attı.’’ Dedi. Daha öncede sözlü saldırılara birçok kez maruz kaldığını belirten Ceylan, ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını anlattı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR