Belsem`de Bilgi Yarışması Düzenlendi

Belsem`de Bilgi Yarışması Düzenlendi

Şanlıurfa Belediyesi SüleymaniyeMeslek Edindirme Merkezi`nde yıl boyunca organize edilen etütlerekatılan öğrencilere yönelik bilgiyarışması düzenlendi.

Bilgi yarışmasında 3`erli 8 gruphalinde yarışan 24 öğrencininoldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fevzi Yücetepe, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü MehmetKapaklı ve diğer birim çalışanlarınınkatılımıyla gerçekleştirilen bilgiyarışmasında 23 sorudan 18 soruya yanıt veren 4. grup birinci olurken, 7.grup ikinci, 8. grup ise üçüncü oldu.

Şanlıurfa Belediyesi Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi`nde sportif amaçlı düzenlenen etkinliklerkapsamında yer alan bilgi yarışması ile şenliklere start verdiklerini ifade eden Başkan YardımcısıYücetepe, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederken, diğer öğrencileri ise cesaretlerinden dolayı kutladı. Yücetepe, "Yarışmada dereceye giren öğrencileri diğer yarışanlara nazaran kutluyoruz.Süleymaniye Meslek Edindirme Merkezi`nde yıl boyunca organize edilen etütlere katılan öğrenciler birçokdersi burada tekrar etme fırsatı yakalıyor. Öğrencilerimize bu imkanı tanıyan öğretmenlerimize de minnettarlık duyuyoruz. Bu tür etkinliklerde görünen bilgi yarışması olsa da amacımız burada kaynaşmayı sağlamaktır" dedi.

Yarışmada öğrencilere Türkçe, matematik, fen bilimleri, İngilizce vb ana derslerin yanı sıra gündeme ilişkin ilginç sorular da soruldu. "Süper Lig Şampiyonu, Eurovision`daki temsilcimiz kim?" şeklindeki soruları da doğru yanıtlayan öğrenciler, genel kültürlerinin ne denli iyi olduğunu da büyüklerine ispatlama imkanı yakaladılar. Yarışmada birinci olan grupta yer Rukiye Kan, oldukça mutlu olduklarını ifade ederek, yakaladıkları başarıyı önceden çalışmaya borçlu olduklarını söyledi. Heyecanlı oldukları için konuşmakta güçlük çeken öğrencileri başarılarından dalayı tebrik eden Başkan Yardımcısı Yücetepe, önümüzdeki günlerde düzenlenecek törende öğrencilere birbirinden güzel hediyeler vereceklerini ifade etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR