DEVA Partisi Şanlıurfa’da ilk toplantısını yaptı

DEVA Partisi Şanlıurfa’da ilk toplantısını yaptı

Ali Babacan hareketi olarak başlayıp kuruluşu Covid-19 salgınının Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 9 Mart 2020 gününe denk gelen Deva Partisi, gün geçtikçe adından daha fazla bahsettirmeye başladı.

Deva Partisi'nin Türkiye geneli teşkilatlanmaları için 18 komisyon kurulduğu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa illerinin 17. Komisyon tarafından koordine edildiği öğrenildi. 17. Komisyonundan Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ve Kurucular Kerem Altun, Essum Aslan, Alper Akalın, Müfit Yetkin, Prof. Dr. Bekir Sıtkı Aslan’ın 2 aydır çalışmalar yürüttüğü Şanlıurfa çalışmalarını 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun’un koordine ettiği belirtildi.

Komisyon, 3 günlük bir saha çalışmasından sonra kentteki bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi. Komisyon başkanı Mehmet Emin Ekmen yaptığı açıklamada, teşkilat çalışmalarının yanında Şanlıurfa’nın sorunlarının da gündeme geldiğini belirtti.

Ekmen, Şanlıurfa’nın demografik, kültürel ve sosyo-ekonomik yapısına dair tarım politikalarının bölge çiftçisine olumsuz etkileri, mevsimlik tarım işçilerinin sorunları, istihdam sorunu ve artan işsizlik, elektrik dağıtım kurumunun (DEDAŞ) uygulamaları, belediyecilik sorunları gibi başlıklardan oluşan detaylı bir raporu Genel Merkeze sunmak üzere hazırlandığını belirtti.

 İL BAŞKANLIĞI İÇİN 43 ADAY VAR

Ekmen, tüm Türkiye’de olduğu gibi Urfa’da da çok büyük bir ilgi ve alaka ile karşılaştıklarını ve Urfalılara teşekkür ettiğini belirtti. Ekmen, il başkanlığıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Öncelikle parti olarak Şanlıurfa’mıza yakışır bir il başkanı belirleyeceğiz. Daha sonra il başkanımız ve kurucu heyetimiz, il ve ilçe teşkilatlarının belirlenmesi için detaylı bir çalışma yürütecekler. Haziran sonuna kadar İl Başkanını Temmuz sonuna kadar da ilçe Başkanlarını belirleyeceğiz.”

Kurucu Üyeler arasında yer alana Abdurrahman Müfit Yetkin ise, "Essum Hanım ile birlikte il başkanlığına büyük bir destek vereceğiz. DEVA Partisi'nin Şanlıurfa'daki birinci parti olması için bütün fedakarlığı yapacağız" diye konuştu.

Kurucu Üyelerden bir diğeri Essum Saatçi Aslan ise, bölgenin tüm sorunlarını derlediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Urfa'nın bu kadar ilgiyle gelişmeleri takip etmesi, hepimiz için çok önemli ve kıymetli. Biz bu bölgenin insanları olarak varız. Biz bu bölgenin sorunlarını olabildiğince gözden kaçırmadan inceleyip aktarmaya çalıştık. Ben Adıyaman bölgemizden sorumluydum. Kerem Altun hocam, tüm birikimi ile Urfa için emek sarf etti. Biz de naçizane fikirlerimizi ilettik. İnanıyorum ki çok güzel kararlar alacağız. Burası benim memleketim. Urfa'yı çok önemsiyorum.Urfa ile ilgili söyleyecek bir şeyi olan herkes ile görüşüldü. Sonuç inşallah hayırlı olur."



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR