"Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes"

Milli Ağaçlandırma Günü "Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes" kampanyası kapsamında Şanlıurfa'da fidanlar toprakla buluşturuldu.

Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Kampüsünde gerçekleştirilen etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler fidan dikti.

Vali Abdullah Erin, etkinliğin ardından yaptığı açıklamada Şanlıurfa'nın ağaç sayısı bakımında en fakir illerinde başında geldiğini söyledi.

20 milyon dönüme yakın bir alana sahip ve orman alanı bakımında yüzde 2 gibi alan sahip olduklarını belirten Erin, şöyle konuştu:

" Ağaçlandırmaya yönelik son yıllarda Orman Bölge Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımız işbirliğiyle güzel çalışmalar yürütülüyor. Geçen yıl sivil inisiyatif oluşmuştu. O sivil inisiyatifle birlikte devlet imkanlarıyla birleştirerek Şanlıurfa'daki orman varlığını artırmaya yönelik yoğun gayretler gösterildi. Bu günde bütün illerde olduğu gibi Şanlıurfa ve 13 ilçesinde 30 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Geçen yıl yürütülen kampanyada bizler Şanlıurfa'da 10 milyon fidan hedefi koymuştuk. Pandeminin araya girmesiyle işler biraz aksadı. Hedefimize ulaşmazsa da şükürler olsun 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Bunun yanında fidanların takibi yapıldı. Bu yılda hedefimiz geçen yıl gerçekleştirdiğimiz rakamı yakalamaya çalışacağız. Bütün kurumların destekleriyle inşallah 5 milyon fidanın üzerinde çıkacağımıza inanıyorum"

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Cevdet Çiçek, kurum çalışanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR