İSTANBUL'DAKİ ŞANLIURFALILAR HASRET GİDERDİ

İSTANBUL

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Başkan Beyazgül şehir genelinde yapılan çalışmaları anlatarak tüm Şanlıurfalılar olarak ortak hareket ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İstanbul temasları çerçevesinde İstanbul Şanlıurfalılar Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programa katılarak hemşehrileri ile buluştu.  İş adamı Kenan Altun'un sponsor olduğu buluşmaya Başkan Beyazgül'ün yanı sıra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçivan, Eski vekil Mehmet Akyürek, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, İstanbuldaki Şanlıurfalı iş adamları, dernek temsilcileri ve çok sayıda Şanlıurfalı katıldı.

Burada tüm katılımcıları selamlayarak bir konuşma yapan Başkan Beyazgül, Şanlıurfalıların dünyanın neresinde olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini ve bununla gurur duyduğunu söyledi. Şanlıurfa genelinde yapılan çalışmaları da aktaran Başkan Beyazgül, "Şanlıurfa tarihin, turizmin, inancın ve bir çok zenginliğin bir arada olduğu şehirdir. 12 bin yıllık Göbeklitepesi ile peygamberler şehri Şanlıurfa'da dünyada eşine rastlayamayacağımız eşsiz bir coğrafyadır. Bizler de yerel yönetim olarak Şanlıurfa'ya ve Şanlıurfalılara hizmetin en iyisini sunabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizdeki genel çalışmalara baktığımız zaman yine turizmin daha da canlanabilmesi için Kale Eteği'nde 300 konutu ve yine Kızılkoyun Nekropol alanında evleri kamulaştırarak bu alanlarda yıkımlar yaptık. Bununla birlikte eski Urfa'yı ortaya çıkarmak adına bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor. Son olarak Kızılkoyun'daki yıkım ile birlikte ordaki mağaralarımızın ortaya çıkmasını sağladık ve yakın bir zamanda bu alanda ışıklandırma çalışmalarımızı da tamamlayarak burayı kızıl ışıklarla renklendireceğiz. Bununla birlikte yine eski ŞANDEM binasının yıkımını gerçekleştirdik. Kızılay ile yaptığımız görüşmeler de tamamlanırsa Kızılay binasının da yıkımını gerçekleştireceğiz ve orayı Şanlıurfa'ya çok güzel bir meydan olarak kazandıracağız. Bilindiği gibi tarih şehri Şanlıurfa'mız da toplamda 2 bin tescilli ev var. Bu Türkiye'de en ender şehirlerden birisi olduğumuzu bir kez daha gündeme getiriyor. Bizler tüm bu güzelliklerimizi ortaya çıkarmak ve bunu gerek turizmde gerekse sosyal hayata yansıtmak için hep birlikte hareket ediyoruz. Şanlıurfa'nın her alanda potansiyeli var ve biz bu potansiyeli ortaya çıkararak şehrimizi kalkındırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket eden Şanlıurfa'mızda daha nice güzel çalışmalara imza atacağız" dedi.

Başkan Beyazgül'ün ardından Şanlıurfa'nın her zaman kendisinde ayrı bir önemi olduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati ise "Ben inanıyorum ki herkes kendi şehrinde yaşarsa Urfa'mız Türkiye'nin en kalabalık şehri oluyor. İnsan sayısı bakımından çok fazla ve göç vermemiş şehrimiz. Urfa iki buçuk milyon nüfusu ile Türkiye'nin en önemli illerinin başında gelir. Tarım, tarih, coğrafya, inanç ve daha nice unsurlar sayarsanız güzel şehrimizde var. Bizler de hep birlikte hareket ediyoruz ve bu birlikteliğimiz bizlere çok güzel katkılar sunacaktır" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Nebati'nin ardından Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı da birer konuşma yaparak programa katılımlarından dolayı tüm Şanlıurfalılara teşekkür etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR