Milletvekili Açanal’dan Bayram Mesajı

Milletvekili Açanal’dan Bayram Mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Açanal, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çok farklı bir dönem yaşıyoruz. Öyle bir dönemki bizi biz yapan değerlerin önemini kavradığımız ama özlemiyle yandığımız zamanlar bu zamanlar.  Anadolu insanı sıcaktır, ikramı, sohbeti, yakın olmayı sever. Çocuklar büyüklerinin ellerini öpmeyi anasının, ninesinin bağrında olmayı ister. 65 yaş üstü olanlar farklı mı sanki evladını torununu defalarca öpmek koklamak olmazsa olmazıdır. Komşular, arkadaşlar, dostlar ve tüm Müslümanlar tokalaşmayı, kucaklaşmayı özlemle bekliyorlar. Bu rutinler hayatımızda sıkça yaptıklarımızdı ve mahrumuz şimdi.

Hepsi inşallah düzelecek. Bu sıcak toplum yeniden eski günlerini yaşayacak. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarımız her türlü yasağa uydular. Cumhurbaşkanlığımız önderliğinde hükumetimiz salgın dönemini çok başarılı yönetti. Bu yasaklar dönemi bittiğinde bazı şeylerden ders almalı yeni başlangıcı öyle devam ettirmeliyiz. En başta temizlik. Bundan böyle temasın, yakınlaşmanın ve şahsi temizliğin belli kuralları olması gerektiğini hatırlamalıyız.

Bizi bekleyen nice Ramazanlar, Teravihler ve camii cemaatiyle ibadetler var. Allah bir daha bu ülkeye, Müslüman alemine ve dünya insanlığına böyle hastalıklar, afetler göstermesin inşallah. Bu duygu ve düşüncelerle sosyal mesafeye dikkat ettiğimiz, yakın komşularımızla 1-2 dakikayı geçmeyen, tokalaşmadan, kucaklaşmadan tebrikleşeceğimiz, evimizde ailemizle huzurla ve sağlıkla kutlayacağımız Mübarek Ramazan Bayramımızı kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR