SAÇ EKİM MERKEZLERİNİN YARISINDAN FAZLASI KAYIT DIŞI!

SAÇ EKİM MERKEZLERİNİN YARISINDAN FAZLASI KAYIT DIŞI!

Saç ekim merkezlerinin yüzde 65'i kaçak!

Türkiye'de 1 milyar dolarlık hacme ulaşan saç ekim sektöründe hizmet veren merkezlerin yüzde 65'i kayıt dışı çalışıyor. Yasal olarak plastik cerrahlar ve dermatoloji uzmanlarının yapması gereken ekim işleminin büyük çoğunluğunu ise doktor olması bir kenara teknisyen, hemşire hatta sağlık sektörüyle ilgisi olmayan sözleşmeli işçilerin dahi yaptığı öne sürülüyor. Uzmanlar, bu tip yerlerde yetkin olmayan kişiler tarafından yapılan ekimlerde kalıcı saç kaybına varan geniş yelpazede olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceği noktasında uyarıda bulunuyor.

Şanlıurfa’da merdiven altı diye tabir edilen ruhsatsız ve hijyen olmayan bir çok Saç ekim merkezi olduğu gözleniyor. Özelikle sosyal medya üzerinde yapılan reklamlarda ruhsatsız çalışan saç ekim merkezlerinin sayısının yüksekliği ortaya çıkıyor.

Tam bir rakam vermenin olası olmadığını ama Türkiye’de saç ekim sektörünün yaklaşık 1 milyar dolarlık bir hacime ulaştığını belirten Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD), Saç Ekimi Kurulu üyesi Op. Dr. İlhan Serdaroğlu, sektörde hizmet veren saç ekim merkezlerinde kayıt dışılığın giderek yaygınlaştığını ve rakamların bu alanda yasal olanlardan çok daha fazla olduğunu



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR