ŞANLIURFA DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI KURULDU

ŞANLIURFA DAYANIŞMA VE EĞİTİM VAKFI KURULDU

Şanlıurfa Dayanışma Ve Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı Toplantı Sonucu Vakıf Başkanlığına Mahmut Şevket Küçük Seçilirken başkan yardımcısı ise Şanlıurfa eski milletvekili Faruk Bayrak oldu.

18 üyenin asaleten hazır bulunduğu ve 4 üyenin vekâleten temsil edildiği, toplantı Başkan olan Mahmut Şevket Küçük tarafından açılış ve açılış konuşması yapıldı, akabinde Başkan Yardımcısı Mehmet Faruk Bayrak açılış konuşmasını yaptı.

Toplantıda vakfın amacı vakıf senetlerinde; İstanbul ve diğer illerdeki Şanlıurfalılar arasında karşılıklı yardım ve sosyal dayanışmayı sağlamak amacıyla toplantı ve seminerler düzenlemek, Şanlıurfa tarihi, kültürü, sanatı, edebiyatı ve folklorunu korumak amacıyla gereken önlemleri almak, bu hususları topluma tanıtarak ve öğreterek devamlılık sağlanmasına yardımcı olmak, ulusal ve uluslararası alanlarda bu sebeplerle girişimlerde bulunmak; İstanbul’da yaşayan öğrencilere burs temin etmek; Şanlıurfa’nın kalkınması ve gelişmesi için ekonomik, eğitim ve sosyal alanlarda yatırımlarda bulunmak olarak belirlendi.

Divan Heyeti Başkanlığına Abdülkadir Kaysı, başkan yardımcılığı için Mehmet Durak Parlakçı, kâtiplik için Sefa Habil Güven önerildi divan heyeti oybirliği ile seçildi ve yerini aldı.

Divan Heyeti Başkanı vakıf senedinin 8. ve geçici maddelerine istinaden, Yönetim Kurulu’nun seçileceğini belirterek, adayların divana bildirilmesini rica etti. Usulünce seçim yapılarak oy birliği ile Yönetim Kurulu olarak seçildi.

Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu;

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri                                        Yönetim Yedek Üyeleri

1.Mahmut Şevket Küçük                                              Abdulkadir Kaysı

2.Mehmet Faruk Bayrak                                               Ekrem Aydın

3.Mehmet Erkan                                                             Ethem Yasak

4.Şeyhmüslüm Kayacan

5.Osman Güzelgöz     

Daha sonra yapılan Denetim Kurulu seçimlerinde Denetim Kurulu Asil Üyeleri Fethi Şimşek, Hıdır Faruk Tepret, Mehmet Koç olurken Muhammed Şemseddin Döğücü Denetim Kurulu Yedek Üyeliğine seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Abdülkadir Kaysı
Ahmet Altun
Ahmet Küçük
Ekrem Aydın
Ethem Yasak
Fethi Şimşek
Halil Yasak
Hıdır Faruk Tepret
Mahmut Şevket Küçük
Mehmet Ali Fincan
Mehmet Çavuş
Mehmet Durak Parlakçı
Mehmet Erkan
Mehmet Faruk Bayrak
Mehmet Gül
Mehmet Koç
Mehmet Salih Küçükoğlu
Muhammed Şemseddin Döğücü
Murad Fehmi Bozanoğlu
Osman Güzelgöz
Sefa Habil Güven
Şeyhmüslüm Kayacan

 



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR