ŞANLIURFA GIDA OSB, YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

ŞANLIURFA GIDA OSB, YATIRIMCILARINI BEKLİYOR

İmar ve parselasyon planları onaylanan Şanlıurfa Gıda OSB, yatırımcılarını bekliyor.

 

Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (Şanlıurfa Gıda OSB) altyapı çalışmalarının ardından, 16 Aralık 2019 tarihi itibariyle arsa tahsisi için başvurular alınmaya başlanacak.

 

Yatırımcılara 6. Teşvik bölgesi Hibe ve Destek Programı kapsamında yer alan birçok muafiyet ve teşvik imkânı sunacak olan, Şanlıurfa Gıda İhtisas OSB içerisinde 86 sanayi kuruluşu yer alıyor. Toplam büyüklüğü 235 hektar olan bölge için, yatırımcıların arsa tahsisi başvuruları, 16 Aralık’ta başvuru formuyla alınacak.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek “Şanlıurfa Gıda OSB ile Türkiye’de tarım potansiyelinin yoğun olduğu Şanlı şehrimizde, katma değerli ürünler üretmek, bu ürünlerimizi Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere tüm dünyaya pazarlamak, kalıcı bir istihdam ve refah artışı sağlamak istiyoruz” dedi. Şanlıurfa’nın stratejik jeopolitik konumuna dikkat çeken Peltek, “Gıda alanında uzmanlaşmış, üreticilerin Ar-Ge faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütülebileceği, Şanlıurfa Teknokent ve Karacadağ Kalkınma Ajansıyla ortak stratejiler geliştirecek bir Gıda OSB hedefliyoruz. Yatırımcılarımız için bu küresel rekabet ortamında avantaj sağlayacak, 6. Teşvik bölgesi Hibe ve Destek Programı kapsamında çeşitli vergi muafiyetleri, işçi primleri, gümrük vergileri, KDV istisnaları gibi birçok avantajı barındıran Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne, oldukça yoğun bir ilgi var ve bunun daha da artacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Kurucu ortakları, yüzde 32 ile Şanlıurfa Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı, yüzde 28 ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, yüzde 28 ile Şanlıurfa Ticaret Borsası ve yüzde 12 ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olan Şanlıurfa Gıda OSB’nin, yaklaşık 4 bin 500 kişilik istihdam oluşturması bekleniyor.

Şanlıurfa Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde, gıda sektörü üzerinde üretim yapmayı planlayan yatırımcılar, yer tahsis başvurusunda bulunmak üzere Şanlıurfa Hükümet Konağı A Blok Kat:2 Oda No:103 adresinden başvuru formunu temin edebilir.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR