Şanlıurfa’da Yatırımlar Kaldığı Yerden Devam Edecek

Şanlıurfa’da Yatırımlar Kaldığı Yerden Devam Edecek

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2020 yılı II. olağan toplantısı, Vali Abdullah Erin başkanlığında Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, İŞ-KUR, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, meslek odaları başkan ve temsilcileriyle kurul üyelerinin katıldığı toplantının ana gündem maddesi, İl İstihdam Politikası oldu.

İl genelinde yatırım ve istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalar büyük bir hızla ve verimli şekilde devam ederken başlayan koronavirüs pandemisinin, süreci olumsuz etkilediğini belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, normalleşme süreci ile eski yükselme dönemine ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Vali Erin, İl merkezi ve ilçelerdeki organize sanayi bölgelerinin gelişimine yönelik önümüzdeki dönemde teşvik destekli yatırımların dışında yerel teşvik unsurlarını da devreye koymak suretiyle, daha çok fabrika ve iş yerini devreye alarak, istihdam açısından önemli projelere devam edeceklerini ifade etti.

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve diğer kuruluşların verilerine göre, istihdamda Şanlıurfa’nın Türkiye ortalamalarına yaklaşan bir orana yaklaştığını kaydeden Vali Erin, yapılacak yatırımlarla yüksek işsizlik rakamını aşağıya çekmeye çaba göstereceklerini dile getirdi.

Toplantıda, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde, dünya genelinde yaşanan koronavirüs salgınının, işgücüne katılımı olumsuz yönde etkilediği, istihdamın daralmasına neden olduğuna dikkat çekilerek, salgının istihdam üzerindeki negatif etkilerini azaltmak adına, emek yoğun ayakkabı imalatı ve hazır giyim gibi sektörlerde yatırımların kolaylaştırılmasının büyük önem arz ettiği belirtildi. Emek yoğun sektörlerde yatırımın artırılması için, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyelerinin de mevcut OSB’ler ile işbirliği halinde, anahtar teslimi fabrika yapımıyla ilgili girişimlerde bulunması, atıl tesislerin bu kapsamda dönüştürülmesi ve kullanıma sunulmasının sağlanması kararı alındı.

İl Mesleki Eğitim Politikası konusunda da değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, İl merkezi ve ilçelerde mesleki eğitime yönelik açılacak lise ve kurslar konusu görüşüldü.

Kurul, Siverek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı, “Ön Büro Dalı, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı “Tıbbi Görüntüleme Sistemleri Dalı”nın, Viranşehir Hadi Kutlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Tekstil Teknolojisi Alanı “Tekstil Baskı ve Desenciliği, Moda Tasarım Teknolojileri Alanı “Hazır Giyim Model Makeniciliği dalının, Viranşehir Şehit Enes Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kimya Teknolojisi Alanı “Kimya Laboratuvarı Dalının, Halifeti ilçesi Yukarı Göklü Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanı, “Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dalı”nın 2020 – 2021 Eğitim Öğretim yılından itibaren açılmasına yönelik tavsiye kararlarını aldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR