Şanlıurfa'dan haddi aşan 'bildiri'ye tepki!

Şanlıurfa

Şanlıurfa'dan haddi aşan 'bildiri'ye tepki!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere ilişkin, “Bu millet sizin bildirilerinize toplu cevabı 15 Temmuz’da vermişti” dedi.

103 emekli amiral, Montrö tartışmaları ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili bildiri yayımladı. Bildiride, “Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına/masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” ifadeleri kullanıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlattı. Amirallerin bildiri yayınlamasına Şanlıurfa’dan da tepki gösterildi.  

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, sosyal medya hesaplarından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'yle ilgili bildiri yayımlayan emekli amirallere tepki gösterdi. Cuntacılığa heves eden bir grup emekli amiralın bir araya gelerek bir “bildiri” yazdığını belirten Beyazgül, “Birileri de hemen heyecanlanmış. Bu millet sizin bildirilerinize toplu cevabı 15 Temmuz’da vermişti. Gerektiğinde yine verir” dedi.

 

CANPOLAT: DARBELER DÖNEMİ BİTMİŞTİR

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da “Millet iradesini yok sayan darbeci zihniyetin kalıntıları bilmelidir ki, o eski Türkiye yok. Darbeler dönemi bitmiştir” ifadelerine yer verdi.

 

KUŞ: OKÇULAR TEPESİ BOŞ ZANNEDİYORLAR

Bildiriye tepki gösterenlerden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş ise “Bir 'Bildiri' ile Millet iradesini yok saymaya çalışanlara en güzel cevap 15 Temmuz'da verilmişti. Şu kısıtlama günlerinde Okçular tepesi boş zannediyorlar. Artık bildiriler değil, Milletin İradesi ülkemizi yönetiyor...” ifadelerini kullandı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR