Suriye’de Öncelik Sağlık ve Eğitime

Suriye’de Öncelik Sağlık ve Eğitime

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütü PKK/YPG’den temizlenerek Türkiye’nin kontrolüne geçen Suriye’nin Resulayn ve Telabyad ilçelerinde onarılan hastane ve okul binaları hizmet vermeye başladı.

Terör örgütünün uzun yıllar sözde karargah olarak kullandığı Resulayn ilçesine bağlı Nukra köyü ilk ve ortaokulu, Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde bir ay süren onarım çalışmalarının ardından eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.

Toplam 13 derslik, 2 idare odası ve diğer müştemilattan oluşan Nukra İlk ve Ortaokulunda yapılan restorasyon çalışmaları ile dış cephe, tuvaletler ve sınıfların dökülen sıvaları yenilenerek boyandı. Tüm kapıları onarılan okula üç yeni kapı takıldı. Tamamı kırık olan camlar ile pencereler yenilendi. Okulun ve köyün elektrik ve su ihtiyacının giderilmesi için ana su deposuna 75 kva’lık jeneratör kuruldu ve elektrik tesisatına bağlandı.

Bina içi elektrik hattı ve aydınlatma armatürleri yenilenen okulun tüm eksikleri giderilirken, okul içi su ihtiyacı için de 2 su deposu kurulup, hidroforlarları aktif hale getirildi. Tuvaletlerin lavabo, ayna, sabunluk ve pisuvar gibi eksikleri de tamamlandı.

Eski kapısı onarılan okulun bahçesine yeni bir kapı da açıldı. Bahçesine altı kamyon kum dökülerek zemin tesviyesi sağlanan bahçeye 900 metrekare kilit taşı döşendi, eski basketbol potaları yenilendi ve bahçe fidan dikilerek yeşillendirildi.

Baştan sona yenilenen okulun sınıflarına beyaz yazı tahtaları, öğretmen masa ve sandalyeleri, öğrenci sıra ve masaları da yerleştirilerek, eğitim öğretimin hizmetine hazır hale getirildi.

Giyim malzemeleri, kullanacakları kitap ve kırtasiye malzemeleri de temin edilen çocuklar, uzun bir aradan sonra yeniden okula başlamaya hazır hale gelirken, köyün erkek çocukları da köye getirilen berber tarafından tıraş edildi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR