Türk-Arap İş Adamları Buluşması,MÜSİAD Çatısında Gerçekleşti.

Türk-Arap İş Adamları Buluşması,MÜSİAD Çatısında Gerçekleşti.

   Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa  Şubesi'nin düzenlediği ticari buluşmaları programında Türk ve Arap iş adamları bir araya geldi.

    İlki 2019 yılı Ocak ayında gerçekleşen Türk-Arap İş Zirvesi, yine MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi ev sahipliğinde 14 Ocak 2020 tarihinde bir kez daha bir araya geldi.

   Programa MÜSİAD Kurucu Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar,IBF Başkan Yardımcısı Gazi Mısır,Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı ve Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen,Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek,Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Sabri Çelik,Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç,TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim,Arap Yatırımcı İş Adamları ve MÜSİAD Üyeleri iştirak etti.

   Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Saatçı “Müslümanların bir araya gelmesi keyfiyet değil bir mecburiyettir.Bunun şuuruna varıp bir araya gelerek, birlikte ürettiğimizde coğrafyamızda yaşanan sorunların da ortadan kalkacağına inanıyoruz.Umarım ki bu gecenin sonunda yapacağımız proje tanıtımları ve akabinde gerçekleşecek görüşmeler neticesinde kardeşlik hukukunun ortaklık hukuku ile birleştiği,bütünleştiği bir birlikteliğin temeli atılacaktır.Biz MÜSİAD Şanlıurfa olarak MÜSİAD çatımızın altında yarenliğe, desteğe, ortaklığa hazırız. Bu vesile ile bir kez daha bu programın hazırlanmasına emeği geçen tüm dostlara,destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

    MÜSİAD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Mahmut Saatçı'nın konuşmasının ardından gerçekleşen selamlama konuşmalarında söz alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı ve Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen,Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek Egebant Genel Müdürü ve 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İş adamları Dernek Başkanı İbrahim Hatipoğlu da katılımcı misafirlere yönelik yatırım ve teşvikler konularında bilgiler aktararak iyi dilek temennilerinde bulundular.

         MÜSİAD Kurucu Başkanı ve IBF Başkanı Erol Yarar,IBF Başkan Yardımcısı Gazi Mısır'ın konuşmacı olarak iştirak ettikleri panel, yatırımcı işadamlarının  sunumları ile devam etti.Proje sunumlarında,Karacadağ Kalkınma Ajansı İl Koordinatörü Yunus Çolak,Şanlıurfa Turizmini Geliştirme  A.Ş Genel Müdürü Mehmet Uncu,Abdurrahman Aksoy,Bestam Ellusi,Beşher Zahiter ve TÜYAP Temsilcisi Hakan Güzel'in proje ve tanıtım sunumlarının arkasından kapanış konuşmasını yapan IBF Başkanı Erol Yarar yapılan sunumlar  arasında yapılacak değerlendirme sonunda seçilecek olan yatırım projeleri  14 Mart 2020 de İstanbul da gerçekleştirilecek olan ve üst düzey katılımcıların yer alacağı gala programında sunulup, oluşturulacak fon ile seçilen yatırım projeleri hayata geçirileceğinin ve bu yatırımlar için 6. Bölge avantajı ile Şanlıurfa'nın en ideal yer olacağından emin olduğunu dile getirerek bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için azami gayret göstereceğini söyledi.Program sonunda B2B görüşmeleri ve Gala Yemeğine geçildi, Geceye destek veren sponsorlara ve katılımcılara plaket takdimi ve aile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR