Vali Erin: Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kalkması İçin Gayret Edeceğiz

Vali Erin: Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kalkması İçin Gayret Edeceğiz

Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet işleri Başkanlığı arasında imzalanan, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol” kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında, Valilik toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına; Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile protokol kapsamında işbirliği ve eşgüdüm içinde çalışacak kurum kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdullah Erin, sadece Türkiye’de değil, dünyada kadına yönelik şiddetin her geçen gün yaşanmaya devam ettiğini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2000’li yılların başından itibaren kadına yönelik ve aile içi şiddeti önemli bir sorun olarak tanımladığını ve buna yönelik birçok yasal düzenlemeyi hayata geçirdiğini kaydetti.

 Kadına yönelik şiddetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sıfır toleransla yakından takip ettiği bir sorun olduğunu, bu alanda uygulamaya konan mücadele eylem planının kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Vali Erin, sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik önemli adımların atılmaya devam ettiğini söyledi.

Bu sorunun ortadan kaldırılmasının, sadece kamu kurum kuruluşların alacağı tedbirle mümkün olmadığını, tüm tarafların dahil olduğu, tam işbirliği ve koordinasyon içerisinde problemle bütüncül bir mücadelenin gerekliliğine değinen Vali Erin, 2000 yılından itibaren düzenli olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik ulusal eylem planları hazırlandığını ve yürürlükte olan üçüncü eylem planının 2016-2020 yıllarını kapsayacak şekilde yürürlükte bulunduğunu ifade etti.

Tüm kamu kurum kuruluşlarının, uygulamadaki eylem planı doğrultusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştığını hatırlatan Vali Erin, ulusal eylem planı çerçevesinde her il için de ayrı eylem planları hazırlandığını ve görev verilen kurum kuruluşların çalışmalarını yürüttüğünü dile getirdi.

Bugün düzenlenen işbirliği, eşgüdüm ve koordinasyon toplantısının akabinde Şanlıurfa 13 ilçe merkezinde de Kaymakamlıklar nezaretinde toplantılar gerçekleştirileceğini ve tüm paydaş kurum kuruluşların durum değerlendirmelerini yapacağını ve 2019 yılına kadar gerçekleşen olayların analiz edilmesinin ardından 2020-2025 eylem planının hazırlanacağını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde kamu kurum kuruluşlarının en önemli görevinin, konuyu yakından izlemenin yanında topluma yönelik bilinçlendirme faaliyetlerine destek vermesi olduğunu dile getiren Vali Erin, “Dileğimiz ve temennimiz, erkeğe nazaran fiziksel anlamda daha zayıf olan ve bu anlamda daha çok korunması, muhafaza edilmesi, saygı gösterilmesi gereken kadına yönelik şiddetin ortadan kalktığı, cinsiyetten kaynaklı sorunların hiç olmadığı, insanlığın karşılıklı saygı ile yaşadığı bir sevgi toplumunun oluşmasıdır. Bunun için hepimiz üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmek için gayret edeceğiz” dedi.

Vali Erin’in konuşmasının ardından Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, kadına yönelik şiddet konusunda bir sunum yaptı. Toplantı, paydaş kuruluşların rapor ve bilgilerinin değerlendirilmesi ile devam etti.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR