Müslüm ÇAP


ŞANLIURFA`DA ÖZYAVUZ VE MHP


AK partide 2009 yerel seçimlerinde mevcut Harran İlçe Belediye Başkanıyken Belediye seçimini MHP den aday olan akrabası Mehmet ÖZYAVUZ’a kaptıran İbrahim ÖZYAVUZ yerel seçimlerin ardından gelen Genel seçimde MHP Şanlıurfa Milletvekilliği sıralamasında 2. Sırada yer aldı. MHP’nin o zamanki TÜRKİYE politikası ve Şanlıurfa’daki durumundan dolayı Şanlıurfa’dan Milletvekili çıkmamıştı.

ÖZYAVUZ Genel seçimlerin ardından Şanlıurfa’da pek faal olmayan ve halkın içinde çok görünmeyen MHP Şanlıurfa İl Teşkilatının başına geçti.

İbrahim ÖZYAVUZ yıllarca siyasetin içinde bulunması, İlçe Başkanlığı ve Harran Belediye Başkanlığının kendisine daha önceden katığı siyaset tecrübesini iyi kullanarak MHP’nin Şanlıurfa’da varlığını hissettirmeye başladı.

MHP’nin, Ak Parti hükümetinin Kürt açılımı, Suriye tutumu, Çözüm sürecindeki açıklarını iyi kullanarak Türkiye genelinde sempati kazanması ve ilgi görmeye başlaması Şanlıurfa teşkilatını harekete geçirdi. İl Başkanı ÖZYAVUZ Hükümetin aldığı kararlarını sıkça eleştirerek kamuoyunda ve Basında sıkça görülerek MHP Şanlıurfa İl teşkilatının faal durumda olduğunu gösterdi. Bunlarla yetinmeyen Başkan ÖZYAVUZ Ülkü ocakları ile daha sıcak ve ortak hareket ederek sosyal etkinliklerde ve Parti çalışmalarında MHP ye ilgiyi artırdı.

Daha önceki dönemlerde Şanlıurfa’da çok etkin olmayan MHP İl teşkilatı İlçe teşkilatları ile daha güçlü irtibata geçerek daha da güçlenmeye başladı. Sadece Harran ve Akçakale’de bilinen MHP bugün Ceylanpınar İlçesinde bile Parti çalışmaları ve toplantılar düzenler duruma geldi.

Öyle görünüyor ’ki MHP’nin İzmir, Bursa, Adana mitingleri ile Türkiye’de ses getirmesi partiye olan ilgiyi artırdı. Bunun üzerine  Şanlıurfa’da sürekli Kamuoyunda ve Basında adından ve İl teşkilatından söz ettiren MHP İl Başkanı ÖZYAVUZ’unda önü açılmış oluyor.

2014 yerel seçimlerinde İl teşkilatı Doğru aday tercihleri ve sağlam teşkilatlanma ile başarı sağlarsa önümüz ’deki  Genel seçimlerde İl teşkilat Başkanı İbrahim ÖZYAVUZ’unda  Milletvekilliği kesin görünüyor.

Temennim kimin Milletvekili olup olmayacağı değil Şanlıurfa’nın ve Türkiye’nin hak ettiği değeri görmesi daha barışçıl daha özgür bir ortamın Ülkemize gelmesidir. Saygılarımla…