Müslüm ÇAP


Kenan KARATAŞ (TUB-DER)


Toplumsal uzlaşı ve Barış Derneği (TUB-DER) Genel Başkanı Kenan KARATAŞ hemen hemen hepiniz tanıdınız. CHP Karaköprü İlçe Başkanı görevi ile Karaköprü ve Şanlıurfa’da kısa sürede tanınan, bilinen siyasetçiler arasında yer aldı. Sadece kendisi tanınmadı onunla birlikte CHP de başta karaköprü olmak üzere Şanlıurfa ’dada ön plana çıkmaya başlamıştı.

Sivri dili keskin sözleri Türkiye gündemi ile ilgili yerinde tespitleri ve Hükümetin aldığı, kendisine göre yanlış olan bazı kararları çekinmeden ifade eden ve konulara hakim özgür düşünceleri ile tanıdık onu herkes Kenan KARATAŞ’ın yerel seçimlerde CHP den Karaköprü Belediye Başkan aday adayı olmasını beklerken CHP nin çözüm sürecindeki duruşu ve tavrı dengeleri değiştirdi. KARATAŞ 30 yıllık akan kanın durması için sürekli dil döktüğü bir zamanda CHP nin çözüm sürecine destek vermemesi İlçe Başkanı KARATAŞ ı hayal kırıklığına uğratmıştı.

Kişiliğini ve aslını Siyasete satmayan KARATAŞ çözüm sürecine destek olmayan CHP ile yollarını ayırarak çözüm bulmuştu. Kısa bir sürede Karaköprü’de CHP’nin varlığını hissettiren Başkan gözünü kırpmadan yanlışın karşısında olduğunu bir kez daha ispatlayarak CHP’den vazgeçmişti.

Cumhuriyet Halk Partisinden vazgeçmek Başkan KARATAŞ’ı  gündemden uzaklaştırmamış bilakis gündemde tutmaya başlamıştı. Siyaseti iyi bilen ve aldığı kararlarda gündemde sıkça adından söz ettiren Başkan yeni bir oluşum ve kimlik için harekete geçmişti. CHP’den ayrılır ayrılmaz (TUB-Der ) Toplumsal Uzlaşı ve Barış Derneğini kurmuş Genel Başkanlığında tanıtımını ve amaçlarını anlatmaya başlamıştı bile oysa herkes BDP ye geçmesini bekliyordu.

TUB-DER in açılışı Başkanın beklediği gibi olmamıştı gerek BDP gerek AKP gerekse MHP  yi bir araya toplayarak çözüm sürecini Şanlıurfa’da hissettirecek bir açılış düzenlemekti amaç, fakat her Partinin ve her kesimin davet edildiği açılışa sadece BDP iştirak etmişti. Buda insanlarda KARATAŞ BDP ye mi geçiyor düşüncesi yarattı. Oysa Başkanın öyle bir niyeti yoktu ben partiye değil Halka hizmet ederim diyen bir Başkanında fıtratında da bu olmalıydı zaten.

Peki CHP’de kısa sürede ün salan ve tanınan Kenan KARATAŞ BDP yede geçmediğine göre ne yapmaya çalışıyor ola bilir? Evet size soruyorum ama benimde kendime göre illaki tahminlerim var. Tahminlerimde yanılıyor ola bilirimden ziyade bunu söylemek KARATAŞ’ın hesaplarını erken açığa vermek mi olur yoksa ona sormadan söylemek haksızlık mı olur diye düşünüyorum. O yüzden biraz daha bekleyelim bence fikirlerini ve düşüncelerini sürekli kamuoyu ve Halkla paylaşan KARATAŞ’ın bizi fazla meraklandırmayacağını tahmin ediyorum.

Anladığım kadarı ile bu adam Siyasetten anlıyor ve her an her şeyde ola bilir. Yani kamuoyu ve Halkın beklentisi dışında bir sürprizle karşılaşa biliriz. Çünkü KARATAŞ Partilerden ziyade Halkın adayı olmak istiyor. Zaman bize neyi gösterecek bilemiyorum o yüzden bekleyelim Saygılarımla…