YUSUF KÜRKÇÜOĞLU


SİYASET BU DEĞİLMİŞ


Geçen ayki köşe yazımda; “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Sayın Valimi Celalettin Güvenç veya başvuruda bulunan 9 aday adayı dışında bir kişi Belediye Başkanlığı için AK Parti’den aday gösterilirse ben dahil olmak üzere tüm Şanlıurfalılar “SİYASET BU DEĞİL” sözünü her yerde söyleyecektir sanırım” demiştim. Bu sözüm gerçekleşti ve Sayın Vali Celalettin Güvenç AK Parti’nin adayı oldu. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.

Hakikaten siyaset bizim anladığımız gibi değilmiş. Doğup büyüdüğün şehirde bir Parti çatısıaltında hizmet vereceksin, Parti’yi yukarılara taşıyacaksın, taşıyanlarla birlikte olacaksın ama gün gelip de bir yerde hizmet etmek için aday adayı olduğunda seni kimse tanımayacak. Talipli olduğun makama o ilde doğmamış, büyümemiş sadece son 2 yıl hizmette bulunmuş bir kişi aday gösterilecek.

Şanlıurfa’da da Şanlıurfa dışında da bu duruma tepki var. Tepkiler çok da dillendirilmese deinsanlar iç dünyalarında tepkililer. Buna bizzat şahit olan birisiyim. AK Parti’nin hizmetlerinidestekleyen biri olarak bunları söylememden daha doğru bir şey olamaz. Doğrular söylendiğinde işlerine gelmeyince “Uzaktan Urfalılık Olmaz” diyorlar. Merhum Erbakan Hocamızın ifadesiyle,

“Hadi Ordan”.

“Uzaktan Urfalılık Olmaz” diyen güruh Urfa’da başarılı işlere imza attıklarından da bahsediyorlar her yerde. Madem başarılı işler yaptınız siz neden aday adayı olmadınız. Şanlıurfa Belediyesi’ni siz yönetemez miydiniz? Bir Urfalı yönetemez miydi? Vali Bey’in aday olacağını bundan dolayı da şansınızın olmadığını biliyordunuz değil mi?

İktidar partisi Urfa’da doğrusuyla yanlışıyla bir adaylık süreci yaşadı ve kararını verdi. Buişten memnun olan var memnun olmayan var. İnşallah Urfamız kazanır diyoruz, inşallah Urfalı hemşehrilerimiz güzel hizmetlere kavuşur diyoruz. Hangi parti Belediye Başkanlığı’nı da kazanırsa tebrik ediyoruz şimdiden. Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Türkiye genelinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı yapabilecek kapasiteye sahip çok sayıda hemşehrimizin olduğu da bilinmelidir.

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa’dan sürpriz bir aday gösterdi. Şanlıurfaspo eski Başkanı Sayın Mustafa Kemal Saraçoğlu MHP’nin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanadayı oldu. İsabetli bir isim Sayın Saraçoğlu. Özellikle MHP’nin Şanlıurfa merkezde oy oranını ikiye, üçe katlayacak bir isim. Saraçoğlu’na halkın büyük bir teveccühünün olduğu şimdiden görülüyor. Şanlıurfa siyasetine heyecan getiren bir isim oldu diyebilirim.

Öte yandan MHP Akçakale adayı Şanlıurfa eski Milletvekili değerli ağabeyim MehmetYalçınkaya’ya da başarılar dilerim. Sayın Yalçınkaya ile Akçakale’de seçim süreci bir hayli heyecanlı ve rekabet içerisinde geçecek. CHP’nin ve BDP’nin de adaylarını açıkladıktan sonra siyaset sahnesi epeyi hareketlenecek gibi gözüküyor.

İlçelerde henüz adaylar açıklanmadı. 13 ilçenin adayları açıklanınca siyaset kazanı kaynamayabaşlayacak. Partilerinden istifa edenler başka partilere geçenler olacaktır. Nitekim daha adaylar açıklanmadan istifalar yaşanmaya başladı bile. Siyasetin içerisinde bunlar normal karşılanan şeyler. Önemli olan ayrılık yaşanmadan tüm aday adaylarını bir arada aynı parti çatısı altında tutabilmektir.

AK Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde rahat bir şekilde seçime girmesine ortam sağlayanFakıbaba’yı da unutmamak gerekir. Sayın Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet EşrefFakıbaba’yı göreve geldiği ilk günden buyana destekleyen, çalışmalarını takdirle karşılayan bir hemşehrisi olarak Şanlıurfa’ya verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. 10 yıl Belediye Başkanlığı yaparak memleketi olan Urfa’ya hizmet etmek her insana nasip olmaz.

Tekrar aday gösterilmediği için biraz buruk da olsa Sayın Fakıbaba, biz onu önümüzdeki genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili olarak TBMM’de görmek istiyoruz. Bu Sayın Fakıbaba’nın hakkıdır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Fakıbaba’yı unutmayacağını, Fakıbaba’nın hizmetlerini Milletvekili olarak AK Parti çatısı altında sürdürmesine imkân tanıyacağına gönülden inanıyorum.