Ömer KAPAKLI


AÇIKLANACAK LİSTE KİMSEYİ MEMNUN ETMEZ...


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 4 Ocak Cumartesi günü tweter hesabından şöyle yazdı : "İlçe Adaylıklarıyla ile ilgili resmi açıklamanın en az 10 gün daha yapılabilmesi mümkün gözükmüyor. Titiz çalışmalar zaman alıyor. Biraz daha sabır..."

Benim de edindiğim birçok önemli kaynak, "AK`ın İlçe Adayları Sayın Başbakan Erdoğan`ın Japonya dönüşünden sonra belirlenecek . Tarih olarak da 11-12 Ocak`da..."

Pazar akşamı Şanlıurfa`da bir İnternet sitesinin de sahibi olan Gazeteci Mehmet Yetim AK Partinin 13 İlçe Adayını açıkladı..

Tabi bu durum Şanlıurfa`da büyük yankı buldu.. Aynı anda beni onlarca kişi aradı.. Mehmet Yetim`in haberinde en önemli unsur başta Sayın Başbakan Erdoğan olmak üzere Üst Kurul üyelerinin de imzasının yer almasıydı..

Yani Mehmet Yetim bu 13 ismi yayınlarken Başbakan imzalı belgeyi yayınlamamış olsaydı bu kadar yankı görmeyebilirdi..

Herkes beni arıyor "Bu doğru mu?" diyor.. Bilemem.. Haklı olarak Mehmet Yetim`de bu belgenin kendisine nereden geldiğini söylemiyor.. Büyük ihtimalle maille bu belge Mehmet Yetim`e iletilmiş..Burada mühim olan Mehmet Yetim`e bu belgeyi kimin ilettiği? Şayet Genel Merkez kaynaklıysa o zaman bu listenin doğru olma olasılığı elbette yüksektir..

İmzalı,belgeli 13 Aday isminin açıklanmasından sonra AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez`le görüştüm. İl Başkanı Eğilmez, "Yok böyle birşey.. Belge yayınlandığı için hukuksal olarak gereken girişimi yapacağız"dedi. Ardından da "Bazı sitelerde bunu yayınlamış. 13 adayla ilgili bilgiler gerçek dışıdır. 1 hafta sonra Adaylar açıklanacak"dedi.

Kısa süre sonra AK Parti Milletvekili Yahya Akman tweter hesabından şunları yazdı : "Adaylarımız üst kurulca henüz görülmemişken bazı değerli arkadaşlarımız aday ilan edilmiştir. (Bazı sitelerde) bu doğru değildir. Urfa kamuoyu bilmeli ki böyle bir karar yoktur. Bu konuyla ilgili haber yapanları Allah için insafa davet ediyorum vesselam..."

Ben de tweter hesabından şöyle yazdım : "Bir sitede yer alan AK`ın 13 Adayıyla ilgili bilgiyi ben teyit etmiş değilim. Şayet yazılanlar doğruysa 13 adayı ilk yazan Gazeteci Mehmet Yetim`i tebrik ederim..."

13 Aday doğru ise Mehmet Yetim çok başarılı bir Gazetecilik yapmıştır..

Bu isimlerin açıklanmasıyla birlikte Mehmet Yetim`e yapılan eleştirileri de doğru bulmuyorum. Çünkü doğru olup-olmadığı hiç kimse bilmiyor. Diyelim ki şimdi her türlü eleştiriyi yapanlar 13 ismin doğru çıkması halinde bu eleştiriler karşısında ne yapacak?

Pazar akşamının özeti budur..

Zaman zaman yazılan ilçe isimlerinden sonra birçok gürültü koparılıyor. Kişisel olarak şunları yazmak istiyorum. İsmi yer alan da, almayan da tepki gösteriyor. Özellikle twetirde sahte isimlerle bu konuda yazı yazan, yorum yapanlar tepkilerini dışa vururken yanlış yapıyorlar.

Türkiye`nin her il`in de Gazeteciler kendi tweter hesaplarından aldıkları bilgiyi takipçileriyle paylaşıyor. Yani bu işte art niyet aramak, tepki göstermek yersizdir.

Gelelim AK Partinin 13 Adayına..

Bir defa şunu belirtmekde fayda var.. AK Parti resmi olarak ne zaman 13 Adayını açıklasa önemli bir kesim tarafından tepki görecektir. Hem aday adaylarını,hem kamuoyunu açıklayacağı 13 isimle tümüyle memnun etme imkanı var mı?

2002 yılından bu yana yerel ve genel seçimlerde açıklanan her listenin tepki gördüğünü bilen biri olarak bunları yazıyorum.

O nedenle biraz daha sabır diyorum.. En geç önümüzdeki hafta sonuna kadar AK Parti 13 adayını resmi olarak açıklayacak bir müddet tepkiler oluşacak, daha sonra herkes seçim yarışı içersinde kendini bulacaktır.

Gerek AK Parti gerekse diğer Partilerde gösterilecek tüm adaylara ben şimdiden başarılar diliyorum..

İBRAHİM AYHAN`IN TAHLİYESİ BDP`YE DOPİNG OLDU

Geçen haftanın en önemli olayı tutuklu Milletvekili İbrahim Ayhan`ın tahliyesiydi.. 3 yılı aşkın bir süredir cezaevinde tutuklu olan Vekil İbrahim Ayhan`a bir kez daha geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Kendisiyle telefonla da görüştüm.

İbrahim Ayhan`ın tahliye olması BDP tabanında doping etkisi yarattı. İbrahim Ayhan`ın çok etkin bir çalışma ortaya koyacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Herkesin merak ettiği şu : Milletvekili İbrahim Ayhan BDP Büyükşehir Adayı olur mu?

Gerek Güneydoğu TV`nin Hilvan`dan yaptığı canlı yayında , gerekse sonraki açıklamalarında Büyükşehir Adayı olmayacağının mesajını gayet net iletti. Yani Büyükşehir Adayı olmayacak..

Yarın Meclisde yemin edecek. Daha sonra BDP kurmaylarıyla yapılan toplantıda (ki burada İmralı`nın görüşü çok önemlidir) bu konu netleşecek..

Tabandan ve Parti kurmaylarından "Aday olmanızı istiyoruz"denilirse İbrahim Ayhan BDP Adayı olabilir.

Yani İbrahim Ayhan`da, BDP`nin Adayının Osman Baydemir olmasını istiyor ama bakalım bu yönde baskı olacak mı? Bu sorunun yanıtınıda bu hafta sonuna kadar öğrenmiş olacağız..