Ömer KAPAKLI


TWİTTER TAKİPÇİLERİNE TEŞEKKÜR


1 yıl önce "Evet.. Ben de Sosyal Medyada olmalıyım"dedim ve hem twitter, hem Facebookda hesap açtım. Attığım tiwitleri direk olarak fase bağlantı verdiğim için facebokka hiç girmiyorum. Sadece istekleri onaylama adına kısa süreli giriş yapıyorum.

Ancak twitteri de çok etkin kullanıyorum. Öyleki kendi odamda bir Bilgisayarda sadece tweti takip ediyorum. İlk başlarda her gün onlarca twet atıyordum. Takipçi sayım 600-700 civarındaydı. İlerleyen aylarda bu sayı 2 bine, 3 bine çıktı.

Takipçi sayısı arttıkça kendi iç dünyamda sorumluluk hissettim. Takipçilere rahatsızlık vermeme adına aklıma geldikçe birşeyler yazıp twet olarak atmadım. Kamuoyunun her kesimini ilgilendiren konularda kişisel görüşlerimi takipçilerimle paylaştım.

Güneydoğu TV`deki programlarında etkisiyle takipçi sayısı her geçen ay arttı. Şu an itibariyle takipçi 11 Bini geçti.. 12 Bine doğru hızla ilerliyor.

Şanlıurfa`da bu takipçi sayının üzerinde bir başka kullanıcının olmadığını biliyorum. Durum böyle olunca günde attığım twet sayısını da en fazla 5 twet ile sınırladım.İstisnalar haricinde..

Facebookda da 10 bine yakın takipçi var. Üstelik bu 10 bin takipçinin büyük bölümü sadece facebook kullanıyor. Yani attığım bir yazı aşağı-yukarı 20 bin kişi tarafından okunmasına neden oluyor.20 Bin kişinin de ayrıca onbinlerce kişiyle yazılanları bir şekilde paylaştığını dikkate alırsanız rakam Şanlıurfa özelinde gerçekten büyük bir rakam.

Benim kişisel düşüncem şu.. Dünyanın neresinde olursa olsun, özellikle tweter kullanıcısı her Urfa`lının yüzde 90 oranında beni takip ettiğini biliyorum. Geri kalan yüzde 10`un ise bu durumdan haberdar olmaması nedeniyle takip etmediğini zamanla geri kalanların da takip alacağını biliyorum.

Twitterdeki kendi durumum bu iken bana da düşen bu konuda bir yazı yazmak ve takipçilerin tümüne özel bir teşekkürü iletmek…

Özellikle twitterde Türkiye`nin dört bir yanından takipçim olduğunu da biliyorum.

Bu durum bana Gazetecilik açısından da önemli avantajlar sağlıyor. Çok somut bir örnek vermem gerekirse örneğin Pazar akşamı AK Parti Milletvekili Zeynep Karahan Uslu`nun kaza haberi..

Bir takipçim olayın ilk dakikalarında bu durum hakkında beni bilgilendirdi. Bende haberi bizzat teyit ettikten sonra 3 ayrı twet attım. Benim twetlerden sonra tüm haber ajansları trafik kazasını haber yaptı..

Şanlıurfa`nın her bölgesinde nerede bir haber var ise bir şekilde bana iletiliyor. Ben de mutlak suretle teyit ettikten sonra bunu haberleştiriyorum.

1 yıllık süreç içersinde tam 5.290 twet atmışım.

Burada işin en ilginçi attığım hiçbir tweti daha sonra silmemem, ya da "Bu twetten sonra takipçilerimden özür diliyorum"gibi bir açıklama yapmamam..

Buradan çıkan sonuç twitterde şu ana kadar istikrarlı bir gidişatın olmasıdır. Umarım bundan sonra da yazdığım bir yazıyı iptal etmem, yanlış bir twet nedeniyle kimseden özür dilemem..

Ben twitteri mesleğimin olmazsa olması olarak görüyor, bunu önemsiyor ve gerçekten her bir takipçime çok büyük saygı duyuyorum.

1 yıllık bu süreçte şu ana kadar engellediğim takipçi sayısı ise sadece 3`dür.. Bu 3 kullanıcı da sahte hesaplardan bilinçli bir şekilde sadece yazdığım twetleri farklı yerlere çekme adına gayret gösteren ismi-cismi belli olmayan sahte kullanıcıdır.

Attığım twetlerden olsa gerek 5.290 twetimden büyük bölümünde çok da büyük tepki toplayacak twetler bana atılmaması da benim açımdan önemli..

Peki takipçi sayısında hedefiniz nedir diye soracak olursanız doğrusu böyle bir hedeflediğim rakam yok..

Ben sadece şunu arzu ederim. Dünyanın neresinde Urfa`lı twiter kullanıcısı varsa beni takip etsin..

Twiteri sadece seçime yönelik kullanmadığım için sürekli takipçi sayısının artacağını düşünüyorum. Çünkü bu işi ciddiye alarak yapıyorum.

Bu arada Şanlıurfa`da en az 500 kişinin bizzat twiter kullanması için aracı olduğum hatta bunların aktif kullanıcı yaptığımı da söylemek isterim. Çünkü Sosyal Medyanın gücüne ilk günden beri inanan biriyim..Bu nedenle herkesin bir twetir hesabının olmasını gerçekten arzuluyorum..

Herkese iyi haftalar,,,