Ömer KAPAKLI


MECLİS LİSTELERİ


18 Şubat saat 17 tüm Partiler için önemli bir gündü..

Partiler Belediye Meclis Listelerini Seçim Kuruluna teslim ettikten sonra rahatladılar..

Ancak listelerin belirlenmesiyle birlikte 13 ilçenin neredeyse tümünde birçok Partide liste rahatsızlığı oldu.. Şanlıurfa gibi herkesin siyasetle iç içe olduğu bir İl`de zaten bunun aksini beklemek yanlış olurdu..

Kargaşa, istifa, tepkiler 10 gün içersinde gelip geçer dedik..

Büyük ihtimalle de böyle olacak..

Ancak bizi derinden üzen haber Birecik`den geldi.. Birecik AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Bozan Kılıç, listeye girmediği için tartıştığı AK Parti Milletvekili Yahya Akman`ın ağabeyi Beşir Akman`a silahlı saldırıda bulundu. Beşir Akman önce Gaziantep`e, oradan da Ankara`ya götürüldü.. Milletvekili Yahya Akman`ın üzüntüsünü tarif etmek mümkün değil.. Beşir Akman yaşam mücadelesi veriyor.. Bozan Kılıç`ı İl Genel Meclisinden tanıyorum. 5 yıllık süre içersinde tek bir tartışmaya girmeyen birinin silahlı saldırıda bulunmasını gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum..Yahya Akman ve Akman Ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Urfa özellikle Meclis listelerinin açıklanmasından sonra  kaotik durumda.. (Kargaşa içersinde olan kent)

Ancak tüm bu Liste kargaşası önümüzdeki haftadan itibaren normalleşir..

Siyasi Partilerin Listelerini büyük bir titizlikle inceledim.

Özellikle Partilerin Büyükşehir Listeleriyle ilgili kişisel görüşüm : Tam anlamıyla hayal kırıklığı..

Karşılaştırma adına örneğin Gaziantep, Mersin, Adana`daki Partilerin listelerine de baktım.. Onlarca Mimar-Mühendis, Şehir Plancısı yani teknik eleman var..

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisine girecek teknik eleman sayısı toplamda sanırım 3`ü geçmeyecek..

Seçimlerden sonra özellikle Büyükşehir Belediye Meclisi toplantıları kesinlikle beklentileri karşılayacak düzeyde olmayacak.

AK Partide bazı isimlerin mutlak suretle listeye gireceğini düşünüyordum. Örneğin Nusret Urmak`ın.. Kendisi AK Partide İl Başkan Yardımcısıydı.. İstifa ettirildi.. Haliliye`den Aday olmak için Ankara`ya davet edildi. Daha sonra aday gösterilmedi. Belediye Meclis Üyeliğinde de yer alamadı..

Buna rağmen aktif görev yapan  AK Partiliden daha çok AK Partinin başarısı için şu an çalışma yapıyor. Bunu gördüğüm ve bildiğim için özellikle yazıyorum..

Elbette listeye çok değerli kişilerde girdi.. Yarının Urfa`sının daha iyi konuma gelmesi için büyük katkı sağlayacağına inandığım adaylar da var.. Tüm Partilerin Adaylarına ve seçimle birlikte görev alacaklara başarılar diliyorum.