Ömer KAPAKLI


FERHAT ŞELLİ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?


Şanlıurfa`nın: Ankara`daki en yüksek bürokratı Ferhat Şelli`ydi.. Kendisi çok uzun süreden bu yana Tarım Bakanlığında Müşteşar Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Ferhat Şelli, Müşteşar Yardımcılığı görevinden alındı, Bakan Müşaviri olarak atandı..

Ferhat Şelli, Tarım Bakanı Mehdi Eker`le Baba-oğul gibiydi..

Tarım Bakanlığında tüm önemli görevler bizzat Tarım Bakanı Mehdi Eker tarafından en güvendiği isim olan Ferhat Şelli`ye veriliyordu..

Yıllardır biz de her defasında Ankara`da lobimizin olmadığını, bürokratın çok önemli olduğunu en yüksek bürokrat olan Ferhat Şelli`nin başta Şanlıurfa olmak üzere Bölgeye yaptığı katkıları yazıyorduk. Ankara`daki Karadeniz lobisine dikkat çekerek, Şanlıurfa`lıların Ankara`da önemli görevlere getirilmesi gerektiğini söylüyorduk.

Bırakın yeni isimleri, mevcutların da görevden alınması bir Urfa`lı olarak hepimizi rencide etmiştir.

Görevden alınma tam da Şanlıurfa`lıların Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterinin Urfa`lı olmayan bir kişiye verildiği güne denk gelmesi ise ayrı bir hüznü oluşturmuştur.

Genel Sekreterle ilgili "Hırpo"başlıklı yazı halen İnternet Sitesinde duruyor. Genel Sekreterin atanmasıyla birlikte twetirden birçok takipçi bu yazıma dikkat çekerek "Şimdi ne düşünüyorsunuz?"diye soru soruyorlardı..

Ben de bana gelen bu tepkiler üzerine şunları yazmıştım:

"Genel Sekreterin yabancı olmasıyla birlikte çok sayıda ileti geliyor. Yazımı hatırlatıyorlar. "Evet.. Hırpoluğumuz tescillendi..."

"Hırpo Derneği kuracağım.. Üye olmak isteyen var mı?"

Bu son gelişmeyle gerçekten Hırpo Derneğini Şanlıurfa`da kurmak gerekecek gibi..

Ferhat Şelli, Şanlıurfa`ya son olarak GAP Tarımsal Eğitim Merkezini Şanlıurfa`ya kazandırmıştı. Ortadoğu`nun en büyük Eğitim Merkezi...

Haftaya Tarım Bakanı Mehdi Eker`le Şanlıurfa`ya gelerek bu müthiş binanın açılışı yapılacaktı.

Şanlıurfa`da Tarım sektörüyle ilgilenenler Ferhat Şelli`nin Şanlıurfa`ya yaptığı hizmetleri çok iyi bilir..

Bir Gazeteci olarak ben de yapılan hizmetlerin büyük bölümünün tanığıydım..

Peki Ferhat Şelli neden görevden alındı?

Paralel yapı falan deniliyor..

O zaman neden Müşavirlik görevi verildi..

Paralel yapıysa, 17 Aralık darbesinden sonra bizzat Milletvekilleri Güneydoğu TV`nin canlı yayınında "Aslında Ferhat Şelli`ye de adaylık için teklifte bulunduk"demediler mi?

Bu görevden alınmadan sonra herhangi bir Milletvekilimiz Ferhat Şelli`nin neden görevden alındığını acaba açıklayacak mı?

Neden Müşteşar Yardımcılığı görevinden alındığını gerçekten bilmiyorum. Öğrenince bu yazıyı daha sonra yeni eklemeler yapmak üzere...

not : Kurmayı düşündüğüm Hırpo derneği için çok sayıda müracaat oldu. Üye sayısı tamamlandı. Bilginize..