Ömer KAPAKLI


IŞID`IN, ANASI-BABASI KİM?


Dünya bir yandan EBOLA`nın tekrar farkına varıp, "Bu salgın hastalığı nasıl önleyebiliriz?"diye harekete geçerken ABD başta olmak üzere AB Ülkeleri ve Ortadoğu coğrafyası "Acaba bu IŞİD belasından nasıl kurtuluruz?"sorusuna cevap aramaya başlıyor.

Amerika ve müttefik güçler 1 ayı aşkın bir süredir başta Kobani olmak üzere Işıd`ın ilerlediği bölgeleri sürekli bombalıyor..

Ancak IŞİD`e dünyanın dört bir yanından katılımlar devam ediyor. IŞİD özellikle sosyal medyayı çok iyi kullanarak Dünyanın her bölgesinden insanlarla sıcak temas kurabiliyor..

Şu sıralar Ebola ve Işıd Dünyanın en çok konuştuğu iki mesele olarak Dünyanın gündeminde..

Her gün onlarca Televizyonda Işıd`la ilgili programlar yapılıyor.. Başbakan dahil her düzeyden konuklara soru soruyorlar IŞID`la ilgili..

Cuma akşamı Güneydoğu Televizyonunda AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök`e şu soruları sordum..

"Sayın Vekil.. Işıd`ın herkes ne mal olduğunu anladı da.. Bu Işıd`ın Anası, Babası kim? Amerika, İsrail, İlgiltere, İran, Rusya`yı mı, yoksa bir başka Ülke mi? Bu coğrafyada asıl senaryoyu yazan kim? Bizler bu soruya cevap veremediğimiz zaman IŞID biter, bir başka isim Dünyanın başına bela olur.. Şu aralar El-Kaide bakın konuşulmuyor bile.. Bu IŞID`ın Anası,Babası kim?"

Net olarak cevabı alamadım..

Ancak IŞİD`ın piç olmadığını, asli sahibinin olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Ortadoğu coğrafyasında mal fazlası piyasa ürünleri silahlar IŞID üzerinden bir şekilde eritiliyor.. Silah üreten ve pazarlayanlar ellerindeki stoku bitirmek zorunda..

Dünyanın her Ülkesinde kendilerine ileride sorun olabilecek kendi vatandaşlarını Irak-Suriyeye`ye gitmesine vesile olanlar şimdi bombalarla kendi vatandaşlarını da bi şekilde ortadan kaldırmanın yolunu ve çözümünü bulmuş oluyorlar..

Sonuçta "Müslüman-Müslümanla" omuz-omuza savaşıp, birbirini katlederken, diğer yandan atılan bombalarla da genel temizlik yapılıyor..

Kudüs`de Mescid-i Aksa`da son 1 haftadır vahşet uygulanıyor.. Başta Filistin`liler olmak üzere Kudüs`e giden Müslümanlar Mescid-i Aksa`da tartaklanıyor, coplanıyor. Daha dün İsrail askerleri bir Filistin`li çocuğu öldürdü.. Aşırı dinci Yahudiler sırf olay çıkarmak için toplu halde Mescid-i Aksa`yı ziyaret etme ayağıyla Müslümanlara her türlü eziyeti yapıyor. Ancak Dünya basını bu olayları görmüyor.. Zaten genel algı her yerde Müslümanları ortadan kaldırmak. Çünkü onlar için her Müslüman potansiyel bir IŞİD`cı..

Senaryoyu yazan ve IŞID`a her türlü desteği verenler şimdi iki ellerini ovuşturarak Televizyon kanallarından büyük bir zevkle kendi filmlerini izliyorlar..

Her Perşembe insanların Kurtlar Vadisinde Polat Alemdar`ı izler gibi...

Oysa ağırlıklı olarak IŞID`la ilgili sosyal Medyada şunlar yazılıyor :" IŞID`ın arkasında: CİA,M16 ve MOSSAD var.

IŞİD Bölgede İsrail`in güvenliğini sağlamak için kuruldu.

Irak Şam İslam Devletini (IŞİD) kurmak için ABD, İngiltere ve İsrail istihbaratı beraber çalıştılar.

Amaç: İsrail`i korumak, Ortadoğu`da İsrail`e karşı olan grupların kendi içlerinde savaştırmak, kendi kontrollerinde tutarak, İslam`a karşı yeni düşmanlar yaratmak..

IŞİD Lideri Ebubekir El Bağdadi..

Bir yıl boyunca MOSSAD tarafından, yoğun bir askeri eğitim, dini kurslar ve konuşma becerisi kursları aldı.."

İşin ilginç yanı bu görüşü ilk olarak gündeme getiren de ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve ABD Ulusal güvenlik dairesi eski çalışanı Edward Snowden`in olması..

O halde Türkiye Hükümeti, Devleti, MİT`i öncelikle kendi insanına, daha sonra da tüm Dünyaya haykırmalı ve IŞİD`in aslında bir Yahudi projesini olduğunu anlatmalıdır.