Ömer KAPAKLI


AK PARTİDE BAŞKANLAR DEĞİŞİYOR...


AK Parti`de Haliliye Kongresi 22 Kasım Cumartesi, Eyyübiye İlçe Kongresi 29 Kasım Cumartesi, Hilvan ilçe Kongresi 30 Kasım Pazar günü yapılacaktı.. 3 İlçede ertelendi..

Bu ertelemelerin en büyük nedeni Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Bakan`ların Şanlıurfa ziyaretleri öncesinde herhangi bir tatsızlık, gerginlik, teşkilatların olası eleştirileri olmaması içindi..

Açıkça hemen yazayım.. Karaköprü`deki değişimde olduğu gibi (Yeni ilçe Başkanı Ahmet Aksoy) Eyyübiye, Haliliye ve Hilvan`da da değişime gidiliyor. Viranşehir`de önceden değişim olacağı biliniyordu.

Hilvan ve Viranşehir`de beklenen değişimlerdi. Ancak AK Parti tabanında Eyyübiye ve Halililiye İlçe Başkanlarının değişme ihtimali daha önce hiç beklenmiyordu.

Peki bu iki İlçede süreç nasıl bu noktaya geldi..

Aslında Haliliye İlçesi hiç gündemde yoktu...

Eyyübiye`de Genel Merkez (Bazı Milletvekillerinin etkisi bunda oldu) İlçe Başkanı Süleyman Elgün`le yola devam edilmeyeceğini İl Başkanlığına bildirdi. İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün`ün uyumlu çalışma yaptığını seçimde başarılı olduğunu ve bu İlçe Başkanının göreve devamı yönünde ısrarcı oldu. Ancak bunda başarılı olamadı. Eyyübiye teşkilatından bazı önemli isimler, "Bizim Başkanın alınma gerekçelerinin bazıları Haliliye için de geçerli"deyince gözler Haliliye teşkilatına çevrildi. Gündemde olmamasına rağmen İbrahim Halil Kızılelma`yla da yola devam edilmemesi kararı çıktı.

Ancak Haliliye İlçe teşkilatı Eyyübiye`nin aksine özellikle sosyal medyadan İlçe Başkanlarına açıktan destek verdiler. Hatta Bakan`ların Şanlıurfa ziyaretinde özel görüşmeler yaptılar. Bizzat Süleyman Soylu ile görüştüler. Ancak Başkanlarıyla yola devam etme ihtimalini göremediler.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez Eyyübiye ve Haliliye İlçe Başkanlarıyla Kongreye gitme noktasında samimi girişimleri oldu. Ancak bunda başarılı olamadı.

Şu anda İlçe Başkanları doğal olarak bir şaşkınlık içersindeler. Halen ümitlerini tam olarak kaybetmiş değiller.Ancak benim Ankara`dan edindiğim izlenim, yaptığım görüşmelere bakılırsa bu iki İlçe Başkanı da yapılacak Kongrede yok. İl Yönetiminde değerlendirilme ihtimalleri olabilir. Tabi istemeleri halinde.

AK partide değişim bununla da kalmayacak..

7 Haziran seçimleri öncesi İl Başkanı Yusuf Eğilmez`de kesin olarak yok.. Bilindiği gibi İl Başkanı Yusuf Eğilmez Milletvekili Aday adayı olacak.

Peki 5 Ocak`da yapılması planlanan Kongrede yeni İl Başkanı kim olacak?

Şu anda kamuoyunda ismi konuşulanların olmayacağına garanti verebilirim.

Bazı Milletvekilleri açıkça şöyle diyor : "7 Haziran seçimleri Partimiz için çok önemli. Gönül isterki yeni İl Başkanı kamuoyu tarafından bize iletilsin. Biz müracaat etmeyen bu kişilere gidip kendilerinin İl Başkanı olmalarını isteyelim. İl Başkanı olmak için her yerde kulis yapan bazı kişilerle yola devam etmeyi bu kritik süreçte doğru bulmuyoruz"diyorlar.

Bazı önemli isimlerin AK Parti İl Başkanı olması için ciddi çalışmalar yapılıyor. Burada mühim olan hem Genel Merkezin, hem Milletvekillerinin, hem AK Parti Urfa teşkilatlarının bünyesine uyacak, çıtayı daha yüksekeğe çıkaracak birinin belirlenmesi..

Bu elbette kolay olmayacak.

Ama sonuçta öyle ya da böyle yeni bir İl Başkanıyla AK Parti Şanlıurfa`da Kongreye gidecek..