Tarih: 17.02.2026 15:45

Mehmet Emin Bayık: “Mühendislik Kontenjanları Azaltılmalı, 3-5 Soru Yapan Mühendis Olamaz”

Facebook Twitter Linked-in

Açıklamanın ardından Şanlıurfa'dan da mühendislik eğitiminin niteliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirme geldi.

Şanlıurfa Türk Mühendisleri Derneği İl Temsilcisi Mehmet Emin Bayık, özellikle mühendislik fakültelerinde kontenjanların azaltılması gerektiğini belirterek, "3 ya da 5 soru yapanın mühendis olamayacağını" ifade etti.

Bayık yaptığı açıklamada, mühendisliğin ülkenin dününü, bugününü ve yarınını inşa eden temel mesleklerden biri olduğunu vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

> "Mühendislik, ülkemizin kalkınmasında ve geleceğinin inşasında kilit rol oynayan bir meslektir. Daha kaliteli bir mühendislik eğitimi için kontenjanların azaltılması bir ihtiyaçtır. Topluma yön veren, hayatın her alanında emeği ve imzası bulunan bu bilim dalının itibarsızlaştırılmasına ve boş gezenler ordusuna dönüşmesine karşıyız."

Yapay zeka çağında mühendislerin hak ettiği değeri bulması gerektiğini dile getiren Bayık, modern ve donanımlı bir eğitim sisteminin önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa Türk Mühendisleri Derneği olarak taleplerini dile getiren Bayık, YÖK'ün bu çağrıya duyarlı olmasını beklediklerini belirterek, "Mühendislik yarınlara atılan imzadır. Mesleklerin şahika noktasıdır." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —