AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi: "İsrail Durdurulmalı, Netanyahu Hesap Vermelidir!

AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi:

" AK Parti İl Başkanı Mehmet İlhami Günbegi, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının birinci yılında yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırgan politikalarına ve Filistin halkının maruz kaldığı zulme sert tepki gösterdi.

Günbegi, Filistin davasının bir insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak, İsrail’in işlediği insanlık suçlarını uluslararası toplumun görmezden geldiğini belirtti.

"7 Ekim’i bir milat olarak kabul etmiyoruz"

Günbegi, İsrail’in saldırılarını meşrulaştırmak için 7 Ekim tarihini öne sürdüğünü ancak bunun Filistin’de süregelen zulmü örtbas etmeye yönelik bir girişim olduğunu söyledi.

 “Hiçbir şey 7 Ekim’de başlamadı. 77 yıldır süren bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Filistin halkı yıllardır topraklarından edildi, hakları gasp edildi, katliamlara uğradı,” dedi.

"İsrail, Nazi Almanyası'ndan farksızdır"

İsrail’in Filistin halkına uyguladığı baskı ve katliamların Nazi Almanyası’na benzediğini ifade eden Günbegi, “İsrail, tıpkı Nazi Almanyası gibi soykırımcı ve ırkçı bir ideolojiye sahip. Ortadoğu’da istikrarsızlık kaynağı olarak faaliyetlerine devam ediyor. Eğer İsrail durdurulmazsa, tüm bölgeyi ateşe atmaya devam edecektir,” ifadelerini kullandı.

"Uluslararası toplum sessiz kalıyor"

Günbegi, Batılı devletlerin İsrail’in işlediği suçlara karşı sessiz kaldığını belirterek, “İnsan hakları söylemini dillerinden düşürmeyen bazı Batılı devletler, İsrail’i kınama cesareti dahi gösterememiştir. Uluslararası toplum ise bu insanlık dışı duruma karşı hiçbir adım atmamaktadır,” dedi.

"Türkiye, Filistin davasının savunucusu olmaya devam edecek"

Türkiye’nin her zaman Filistin halkının yanında olduğunu vurgulayan Günbegi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin davasının savunulmaya devam edileceğini belirtti. Günbegi, Türkiye’nin sadece diplomatik değil, insani yardımlar ve kalkınma projeleriyle de Filistin’e destek verdiğini hatırlatarak, "Filistin, sadece bir coğrafya değil; tüm insanlığın vicdan davasıdır. Türkiye, bu haklı davayı savunmaya devam edecek," dedi.

Günbegi, İsrail saldırılarının bölgeye daha büyük tehditler oluşturabileceğini ve Türkiye’nin bu konuda gerekli stratejik adımları attığını vurgulayarak, "Vatandaşlarımızı, ülkemizin karşılaşabileceği uluslararası tehditler konusunda birlik olmaya davet ediyoruz.

 Cumhurbaşkanımızın yıllardır vurguladığı ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız’ şiarı bugün daha anlamlı hale gelmiştir," dedi.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR