BAŞKAN BUCAK: “SEÇİMDEKİ VAATLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ”

BAŞKAN BUCAK: “SEÇİMDEKİ VAATLERİMİZİ BİR BİR YERİNE GETİRİYORUZ”

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, seçim döneminde söz verdiği spor kompleksi, gençlik merkezi ve kadınlara yönelik kapalı yüzme havuzu projesinde sona gelindi.

Başkan Bucak, seçim vaatleri arasında yer alan projeleri hayata geçirmeye devam ederken spor kompleksi, gençlik merkezi ve kapalı yüzme havuzu projesinde sona yaklaşıldı.

15 bin metrekare alanda inşa edilen komplekste kapalı yüzme havuzu 1000 metrekare alanda yapılıyor.

Kapalı spor salonu 1450 metrekare alan kaplarken gençlik merkezi 550 metrekare alana sahip. 2 tane 70 araçlık otoparka sahip komplekste sentetik halı saha, bisiklet ve koşu yolları, soyunma odaları ile güvenlik alanları yer alıyor.

Yürütülen çalışmaları inceleyen Bucak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle yürütüldüğünü aktaran Başkan Ali Murat Bucak, “Çalışmaları devam eden yarı olimpik yüzme havuzu, aldığımız ikinci 25 milyonluk destekle tamamı hibe kapsamına girdi. Yüzme havuzu 4 mevsim kullanılabilecek bir yer ki aynı zamanda suyun ısısı ayarlanabilir olacak. Seçim döneminde verdiğim bir söz vardı, kadınlarımız için kapalı yüzme havuzu demiştim. Burası haftada 4 gün kadınlarımıza, 2 gün karma ve 1 günde genel temizlik için olacak.” dedi.

Kompleks içerisinde 250 kişilik kapalı spor salonu olduğunu belirten Bucak, şunları söyledi:

“Kapalı spor salonumuzda basketbol, voleybol ve diğer spor dallarının icra edilebileceği bir yer. Komplekste bütün işlerimiz eşzamanlı olarak ilerliyor, hem havuz hem kapalı spor salonu tam bir gençlik merkezi diye düşünülmüş. Burası da gençlerimize hayırlı olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza da çok teşekkür ediyoruz. İlk etap hibede yetersiz kalınca ikinci etap hibe de girişimlerimiz sonucu 25 milyon TL’yi aldıktan sonra burası ile ilgili bizim artık maddi yönden kaygımız kalmadı. Tamamı hibe programına girmiş oldu.” dedi.

Gençlik merkezinin önemine değinen Başkan Bucak, “Burası genç öğrencilerimizin kullanabileceği müzik ve kurs odalarımız olacak. Burada çeşitli güzel sanatlarla ilgili resim, heykel ve seramik kurslarımız olacak. Gençlerimiz burada o kurslara katılabilecekler. Benim için önem teşkil eden başka bir husus da burayı aynı zamanda her semtte öğrencilerimiz için yapacağımız çalışma salonlarından birini de buraya yapacağız. Bu bölgedeki gençlerimiz, öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanırken veya herhangi bir sınava hazırlanırken burada hem teknolojik destek eşliğinde hem de yiyecek ve içeceklerinin de olduğu bu binayı kullanıp burada ders çalışabilecekler. Burada aynı zamanda sentetik çim saz-ha yani futbol sahamız olacak ve yine proje ofisimizin düşündüğü boş bir alan var. Burası tamamlandıktan sonra belediye imkânlarıyla oraya da tenis kortları yapacağız. Projede bize her türlü desteği veren Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, proje ofisimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Gençlik merkezinde akıl ve zekâ oyunları atölyesi, müzik atölyesi, inovasyon atölyesi, güzel sanatlar atölyesi ve kitap kafe salonu yer alacak.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR