BAŞKAN CANPOLAT: SIFIR ATIK PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR

BAŞKAN CANPOLAT: SIFIR ATIK PROJEMİZ HAYATA GEÇİYOR

Haliliye Belediyesi, ilçede hayata geçirmeyi planladığı Sıfır Atık Projesi’nin startını verdi.

Haliliye Belediyesi, ilçede hayata geçirmeyi planladığı Sıfır Atık Projesi’nin startını verdi. Proje kapsamında kente getirilen atık getirme istasyonları ilçenin birçok yerine yerleştirilmeye başlandı. Yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Bir aya kalmaz şehrin tüm noktalarına yerleştireceğiz” dedi.

Haliliye Belediyesi’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği kapsamında protokol imzaladığı Sıfır Atık Projesi hayata geçiyor.

Projenin ilk etabı çerçevesinde ilçeye getirilen atık getirme istasyonları ve çeşitli aparatlar,  Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce ilçede bulunan parklar, okullar, camiler ve üniversite kampüslerine yerleştirildi. Ekiplerce yürütülen çalışmaları Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat yerinde inceledi. Başkan Canpolat’a ilgili başkan yardımcısı ve birim amirleri eşlik etti.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat,  Haliliye Belediyesinin ilçe temizliği için durmadan çalıştığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Haliliye Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğümüz UNDP ile de birlikte hareket ettiğimiz protokol imzaladığımız sıfır atık projesi çerçevesi içeresinde yaklaşık 10 milyon değerinde kentimizin çeşitli yerlerine yerleştireceğimiz katı atık ayrıştırma istasyonlarımız ve çeşitli aparatları olan ilk parçalarını yerleştiriyoruz. Sıfır atık projemizde inşallah bir aya kalmaz şehrin tüm noktalarına bu şekilde yerleştireceğiz. Geçtiğimiz günlerde de 6 tane araçla birlikte temizlik filomuzu biraz daha genişletiyoruz. Haliliye’miz de büyüyor, gelişiyor. Nüfusumuz artıyor. Bizler de buna paralel olarak tedbirler alarak yolumuza devam ediyoruz.”

Başkan Canpolat ve beraberindekiler incelemelerin ardından bölgeden ayrıldı.



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR