BAŞKAN ÖZYAVUZ YAVAŞ VE GÜLPINAR’I HARRANDA AĞIRLADI

BAŞKAN ÖZYAVUZ YAVAŞ VE GÜLPINAR’I HARRANDA AĞIRLADI

Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarihin ve kültürün merkezi Harran ilçesini ziyaret etti.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Yavaş’a eşlik ederken, Harran’ın tarihi yerlerinin önem ve değerini geçmişten günümüze kadar koruyarak, geldiğini söyledi.

Şanlıurfanın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olması münasebetiyle Şanlıurfaya gelerek, bir dizi ziyaretlerde bulunan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ile birlikte tarihi Harran ilçesini ziyaret etti. 

Şeyh Hayati Harran-i Cami ve türbesi, Harran Kalesi, Kümbet evler, Tarihi Harran Üniversitesi kalıntıları ve Ulucami alanını gezen Yavaşa Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz eşlik etti. Harranda tarihi yerlerin gün yüzüne çıkması için başta kazı başkanlığı olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşlarla ortak işbirliği içerisinde olup önemli çalışmalara imza attık diyen Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Harran bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış; tarih, turizm ve tarım gibi önemli değerlerin merkezidir. 

Her alanda başta Şanlıurfa olmak üzere Ülke çapında adından söz ettiren Harranımızda bugün Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınarı misafir ettik. Ziyaretlerinden ötürü misafirlerimize teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR