BİRECİK’E MÜJDE: YENİ ADALET BİNASI İÇİN YARIN İHALE YAPILIYOR

BİRECİK’E MÜJDE: YENİ ADALET BİNASI İÇİN YARIN İHALE YAPILIYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine yapılacak yeni adalet binası için müjdeli haberi duyurdu.

Bakan Tunç, modern, insan odaklı ve teknolojik donanımla inşa edilecek Birecik Adalet Binası’nın yapım ihalesinin yarın gerçekleştirileceğini açıkladı.

Modern ve İnsan Odaklı Adalet Binası

Bakan Tunç paylaşımında, adalet hizmetlerinin daha sağlıklı ve etkin şekilde sunulabilmesi için ülke genelinde modern adalet binalarının inşa edilmeye devam ettiğini vurguladı. Yeni adalet binasının, adaletin vakarına uygun mimarisi ve teknolojik altyapısıyla Birecik’e önemli bir değer katacağı belirtildi.

Birecik Adalet Binası’nın Özellikleri

Yapımı planlanan Birecik Adalet Binası’nın teknik özellikleri de paylaşıldı. Buna göre;

16 bin 227 metrekare inşaat alanına sahip olacak,

Bodrum, zemin ve 2 katlı olarak inşa edilecek,

51 hâkim ve Cumhuriyet savcısı odası,

28 duruşma salonu yer alacak.

Yeni binada ayrıca;

İlçe Seçim Müdürlüğü,

İcra Müdürlüğü,

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü,

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü

birimlerinin de hizmet vereceği bildirildi.

Adalet Hizmetlerine Büyük Katkı Sağlayacak

Yeni adalet binasının hizmete girmesiyle birlikte Birecik’te adli hizmetlerin daha modern, hızlı ve vatandaş odaklı bir yapıya kavuşması hedefleniyor. Fiziki şartların iyileştirilmesiyle hem yargı mensuplarının hem de vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda hizmet alması amaçlanıyor.

“Şimdiden Hayırlı Olsun” Mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, paylaşımında Birecik Adalet Binası’nın ilçeye, Şanlıurfa’ya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, yatırımların kararlılıkla süreceğini ifade etti.

Yeni adalet binası, Birecik’te uzun süredir beklenen önemli bir kamu yatırımı olarak ilçede memnuniyetle karşılandı.



İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR