Tatlıses?in Vokalisti Şanlıurfa?da

Tatlıses?in Vokalisti Şanlıurfa?da

 

Mehmet Kurt`un Haberi

Şanlıurfalı Türkücü İbrahim Tatlıses’e 10 yıl vokalistlik yapan Serpil Sarı Güneydoğu Televizyonu tarafından hazırlanan programa katılmak için Şanlıurfa’ya geldi. İşte detaylar,

10 yıl önce kendine ait albüm çalışması sırasında Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses’le tanışan kadın vokalist Serpil Sarı, İmparator’dan gelen teklifle albüm çalışmasının yanı sıra sanatçıya da vokallik  yapmaya başladı.

2010 yılında piyasaya çıkan “Tecelli ” adlı albümünde birbirinden seçkin eserleri yorumlayan Serpil Sarı, müziğe 11 yaşında başladığını belirterek, “Ailemizde pek müzikle uğraşan yok ama sesi güzel olanlar çoktur. Küçük yaşlardan beri müzikle ilgileniyorum. İlk olarak düğün salonlarına başladım. Daha sonra kendimi geliştirdim” ifadelerini kullandı.

Doğuştan gelen yeteneği aldığı eğitimlerle desteklediğini belirten Serpil Sarı, “Arif Sağ Müzik Merkezi’nde bir süre Arif Hoca’dan eğitim aldım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne gittim. Şan dersleriyle eğitimimi destekledim” dedi.

Müzik piyasasına atıldıktan sonra kendine ait albüm çalışması esnasında İbrahim Tatlıses’le tanıştığını belirten Serpil Sarı, “Albümümü bırakarak İbrahim beye vokallik yapmaya başladım.  10 sene İbrahim beyle çalıştım. Elim olay yaşanana kadar İbrahim beyle çalışmışlığım var.  3 vokal arkadaştık. Gelirken hepinize diğer vokal arkadaşlarımın da selamlarını getirdim” dedi.

“İbrahim beye vokallik yaptığım zamanlarda da çalışmalarımı bırakmadım” diyen Sepil Sarı, “Bir yandan vokalistlik yaparken bir yandan da sahneler aldım, kendi özel programlarıma da gittim, albüm çalışmam var. “Tecelli” diye bir albüm çalışmam çıktı.  Çok güzel bir albüm oldu. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Serpil Sarı, İbrahim Tatlıses’in silahlı saldırıya uğramasının ardından tüm vokalistlerinin yeniden bireysel çalışmalarına başladığını söyleyerek , “Albümüm İbrahim beyle çalışırken çıkmıştı ama ben yine İbrahim beyle devam ediyordum. Daha sonra böyle talihsiz bir olay yaşanınca biz kendi işlerimize devam etmeye başladık. Diğer vokal arkadaşım Belgin Tunçbilek de bir albüm çıkardı. Sevgili Nurcan Kızılaslan da kendi işleriyle ilgileniyor şu anda” dedi.

Şanlıurfa’ya daha önce İbrahim Tatlıses’le birlikte geldiğini ifade eden Serpil Sarı, “Çok fazla gezemesem de en azından Şanlıurfa’nın en önemli yeri olan Balıklıgöl’ü gördüm.  Urfa Halkına saygılarımı, selamlarımı gönderiyorum. Her şey için çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.

Serpil Sarı’nın “Tecelli" isimli ilk solo albümünde şu eserler yer alıyor.

“Zalım Seni, Beni Öldürdün, Tercan Elleri, Derdimin Dermanı, Karlı Dağlar
Üzülme, Yanar Ağlarım, Çadırını Kurmuş, Turnam Avaz İle Döner, Dar Gecelerde Gelsene Yar, Ben Mi İstedim, Bayburt ( Halay )Canoy, Murat Gilin Damından, Nazife Körünün Başlarında, Oynama Yorulursun”

Provaları devam eden program yarın akşam saat 21.00’de Güneydoğu TV ekranlarından yayınlanacak.urfaha



İLGİNİZİ ÇEKECEBİLİR