Öcalan`ın Doğum Günü Pastasını Kestiler

Öcalan`ın Doğum Günü Pastasını Kestiler

Abdullah Öcalan için evinin bahçesinde 64`üncü yaş günü pastası kesildi. Öcalan lehine atılan sloganlar eşliğinde kesilen pastanın ardından gurup saygı duruşuna geçti.

PKK elebaşı Öcalan`ın doğum günü dolayısıyla evinde yaş pasta kesildi. 9 yıldır kutlanan yaş günü etkinliklerinde ilk defa yaş pasta kesildiği belirtiliyor. Evin bahçesinde bir masaya bırakılan pasta kesildi, gelen örgüt sempatizanlarına ikram edildi. Bu sırada grup Öcalan lehine sloganlar atıldı. Grup pastadan tatmak için izdihama neden oldu. Pastanın yenilmesinin ardından grup zafer işareti yaparak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Burada BDP`li Sabahat Tuncer basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tuncer, sürecin kalıcı barışa vesile olmasını ümit ettiklerini belirtti. Sürecin başlatılmasının bile çok önemli bir olay olduğunu aktaran Tuncer, Türkiye`den benzer çalışmanın daha önce gerçekleşmediğine dikkat çekti.

Tuncer, "Akil insanların bir heyet oluşturulması önemli. Bazı eksiklikler var, ama önemli olan bu komisyonun nasıl işleyeceği. Gerçekten bu sürecin sağlıklı yürümesindeki rolü ne olacak? Mesele sadece insanların oraya toplanması değil. Zor bir mesele ile uğraşıyorlar. 30 yıldır süren bir savaş, çatışma, 10 binlerce insanın hayatını yitirdiği bir olay. Yeniden bir arada yaşamak için yeni bir hukuk oluşturmak gibi bir durum var, kolay işler değil." dedi.