Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayıp Yakınlarından Şanlıurfa`da 50`nci Eylem

Facebook Twitter Linked-in

  Şanlıurfa`da, İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi üyeleri kayıp yakınları ile birlikte 50`nci kez `Kayıplar bulunsun, failleri yargılansın` eylemi yaptı. Eylemde konuşan Mazlum-Der Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, "Adaletli bir barışın gerçekleşmesi için katilleri bulalım ve yargılayalım" dedi.

  Şanlıurfa`da, İHD üyeleri ile 1990 yılından sonra haber alınamayan veya faili meçhul cinayete kurban gittiği öne sürülen kişilerin yakınlarından oluşan 20 kişilik grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. 50`nci kez eylem yapan ve kayıp kişilerin fotoğraflarının yer aldığı `Hala kayıplar, failler bulunsun` pankartını taşıyan grup adına Mazlum-Der Şube Başkanı Meral Dervişoğlu gazetecilere açıklama yaptı.

  Kayıp yakınlarının tek isteğinin ziyaret edecekleri bir mezar olduğunu söyleyen Dervişoğlu, "Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları olarak adalet arayışımız sürüyor. 1990`lı yıllarda terörle mücadele adı altında sivillere yönelik yapılan operasyonlar, gözaltılar, asit kuyuları, işkenceler, evlerinden iş yerlerinde alınıp kaybedilenler, 17 bin 500 faili belli cinayetleri işleyenler ne zaman yargı önüne çıkacaklar? Dönemin kutsal bekçileri olan Tansu Çiller, Doğan Güreş, Mehmet Ağar, ne zaman yargılanacaklar? Bizler birçok konuda helalleşebiliriz ama bu topraklara barışın gelmesi için katilerin affedilmesi bizden istenebilecek bir durum değildir. Adaletli bir barışın gerçekleşmesi için katilleri bulalım ve adaleti onlara uygulayalım. Çocuklarımızın kemiklerini bulalım ve acımı aileleri ziyaret edecekleri bir mezara kavuşturalım istiyoruz" diye konuştu.

Grup, basın açıklaması ardından oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —