Günlerce ATV`de yayınlanan Müge Anlı`nın programında gözyaşı döken Perihan Dişkaya eşi Bayram Dişkaya`nın evden ayrıldığını ve bir daha dönmediğini belirttiği ve polise müracaata bulunduğunu belirtti.
Olayla ilgili inceleme yapan ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri eşinin kayıp olduğunu söyleyen Perihan Dişkaya`nın, Mustafa Ç. İsimli genç ile ilişkisinin olduğunu tespit etti.
Aradan geçen 7 ay içinde Perihan Dişkaya ve sevgilisi Mustafa Ç.`yi takibe aldı.
TELEFON SİNYALİNDEN YER TESPİT EDİLDİ
Teknik takip sonucu telefon konuşmaları ve Bayram Dişkaya`nın kayıp olduğu gece Mustafa Ç. ve Perihan Dişkaya`nın telefon sinyallerinin Fırat kıyısında bir bölgeden geldiği tespit edildi.
Bunun üzerine Polis ekipleri kayıp Bayram Dişkaya`nın öldürülmüş olabileceğini şüphesi ile Perihan Dişkaya, Mustafa Ç, Verşat T. Ahmet D, ve Mustafa B. Şanlıurfa emniyet müdürlüğü ekiplerince Siverek`te gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Şanlıurfa emniyet müdürlüğüne götürüldü.
SAMAN ÇUVALINA KOYARAK TAŞ BAĞLAYIP FIRAT`A ATTI
Emniyette yapılan sorguda gözaltında bulunan zanlılardan Mustafa Ç`nin arkadaşı olan bir şahıs ifadesinde kayıp olan Bayram Dişkaya Eşinin sevgilisi Mustafa Ç. Tarafından boğularak öldürüldü. Mustafa cesedi torbaya koyarak Fırat Nehrine atmak için yola çıkmıştı. Yolda arabası bozulunca bizden yardım istedi, çekici ile arabayı alıp ilçe merkezine geldiğimizde arabanın bağajımda cesedi gördüm, başka bir araba buldu ve bozulan arabadan alarak yeni bulduğu arabanın bagajına koydu. Mustafa Ç`de silah vardı olayı birisine anlatırsan senide öldürürüm dedi, beraber cesedi sürekli Mustafa`nın piknik yapmak için gittiği Fırat kenarındaki ilçeden 35 km uzaklıkta Kuşlugöl mahallesinde Fırat kenarına götürdük, orada bulunan bir balıkçı teknesine koyarak açıldık ve Mustafa Ç. Torbaya koyduğu cesedi taş bağlayarak suya attı.
RÜYALARIMA GİRİYOR
Mustafa Ç.`nin arkadaşı cesedi suya attıktan sonra ilçe merkezine döndük, cesedi nerede ne zaman öldürdüğünü bilmiyorum ancak, boğarak öldürdüğünü söyledi. Sürekli beni tehdit ediyordu birilerine söylersen seni öldürürüm diyordu, fakat ölen Mustafa Dişkaya sürekli rüyalarıma giriyor ve beni buradan çıkarsınlar yerimi göster şeklinde sürekli rüyalar görüyorum, vicdan azabı çekiyorum." Dedi.
SU ALTI POLİSİ ARAMA YAPTI
Emniyet, jandarma ve iki savcıdan oluşan ekip ifadede yer alan mahalle ve Fırat kıyısında incelemelerde bulundu, Zanlının gözaltındaki arkadaşı olan ve ismi açıklanmayan şahıs olay yerine getirilerek cesedi attıkları iddia edilen noktayı savcı ve polis ekiplerine gösterdi, bunun üzerine 3 dalgıç polisi suya dalarak cesedi aradı, yaklaşık 6 saatlik çalışma yapan dalgıç polisler cesede ulaşamayınca çalışmaları sonlandırıldı. Yarın sabah gün ışığında tekrar bölgede dalgıçlar ile aramaya yapılacağı belirtildi.
SEVGİLİSİNDEN 7 AYLIK HAMİLE
Kocasını sevgilisiyle öldürdüğü iddia edilen Perihan Dişkaya`nın sevgilisi Mustafa Ç.`den hamile olduğu belirtildi